žena teško stradala

PRELOG Autom na ‘zebri’ udario ženu – vozač pobjegao, a da joj nije pružio pomoć

Uslijed udara pješakinja je podignuta na poklopac motora i potom je pala na kolnik

U utorak, 12. lipnja 2024. godine oko 13,30 sati u Prelogu, Glavnoj ulici, 77- godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, a da se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

-Zbog toga je vozilom udario u tijelo 58-godišnje pješakinje, a koja se nalazila na pješačkom prijelazu i prelazila ulicu. Uslijed udara pješakinja je podignuta na poklopac motora i potom je pala na kolnik.

Nakon prometne nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Nedugo poslije nesreće vozilo i vozač su pronađeni na adresi prebivališta te je vozač uhićen. Vađena mu je krv i urin poradi analize na prisutnost alkohola, a automobil prevezen u stanicu za tehnički pregled, gdje je obavljen izvanredni tehnički pregled vozila, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo tehnički ispravno te je naknadno prevezen u dvorište policije.

Vozač je uhićen te je protiv njega podnijeta kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći nadležnom državnom odvjetništvu te će biti predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave – javlja PU međimurska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije