na licu mjesta

POLJE ‘ZDENČEC’ Policajci spriječili 23-godišnjaka na biciklu s kantama u krađi krumpira

Jučer, 11. lipnja u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Murske Središće obilazili su poljoprivredne površine na relaciji između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda

Nešto poslije 20 sati u polju zvanom “Zdenčec”, na poljoprivrednoj parceli vlasništvo 49-godišnjaka, pronašli su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir, dok su dvojica mladića pobjegla s mjesta događaja. Policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanja. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.

Prema podacima iz podnijete kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.

Policijski službenici svih rodova policije Policijske uprave međimurske, i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji. Stoga, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije