NEMILI DOGAĐAJ U SAVSKOJ VESI

POSLJEDICE NOGOMETNOG HULIGANIZMA DORH podignuo optužnice protiv 9 huligana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnice protiv devetorice hrvatskih državljana

I to rođenih 2002., 1997., 1995., 1998., 1997., 1999., 1999., 2003. i 2003. godine zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede i kaznenog djela iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Kako je u službenom priopćenju navelo Odvjetništvo, optužnicom se okrivljenike tereti da su u svibnju 2023. godine u mjestu kraj Čakovca, neposredno nakon završetka nogometne utakmice klubova županijske lige, kao pripadnici navijačke skupine gostujućeg kluba fizički napali pripadnike navijačke skupine domaćeg kluba, pri čemu je 22-godišnjak snažno udario šakom 32-godišnjeg oštećenika u glavu i nanio mu tešku ozljedu (prijelom koštanog dijela očne šupljine lijevog oka i krvarenje u sinusu).

Radi se o slučaju poznatom međimurskoj javnosti.

– U subotu, 27. svibnja oko 19.20 na nogometnom igralištu u Savskoj Vesi, neposredno nakon završetka nogometne utakmice međimurske premier lige između nogometnih klubova Bratstvo Savska Ves i Nedelišće sukobili su se pripadnici navijačkih skupina “Skitnice” (Nedelišće) i “Žibeki” (Savska Ves).

– Nakon uspostave narušenog javnog reda i mira policijski službenici priveli su u službene prostorije devet navijača, dok se dio sukobljenih navijača udaljio s mjesta događaja, šturo je nakon prošlogodišnjeg incidenta izvijestila Policijska uprava međimurska. Detaljnije je izvijestio naš tjednik pa kratki podsjednik.

Spomenutog dana, nakon standarnog podbadanja između dviju skupina navijača, grupa mladića, pripadnika Skitnica od kojih su neki u usta stavili i gumene štitnike za zube, krenula je prema mjestu gdje su bili Žibeki s transparentima. Pokušao ih je odvratiti kapetan Nedelišća Fran Vibovec, nekoliko ih je odgurnuo, no nastavili su prema Žibekima. Uslijedila je tučnjava, dok su u neposrednoj blizini bile žene i djeca, a na kraju su, prema izjavama očevidaca, deblji kraj izvukli napadači. Tada je došla policija… Kasnije se NK Nedelišće ispričao zbog incidenta, dok će huligani svoje ponašanje pravdati pred sudom.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3606

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije