ČAKOVEC

LET ZA ŽIVOT Teško ozlijeđena pacijentica prevezena helikopterom u Zagreb

Danas oko 10 sati helikopter se spustio na zelenu površinu kod rotora kod pošte kako bi ozlijeđenu pacijenticu prebacio u Zagreb

U povijesnom trenutku za Čakovec i hrvatsku hitnu medicinsku službu, 21-godišnja pacijentica po prvi je put prevezena helikopterom zbog medicinske hitnosti.

Podsjetimo, pacijentica je sinoć stradala u automobilskoj nesreći i zadobila teške ozljede. Zbog ozbiljnosti njezinih ozljeda, transport cestom ocijenjen je kao neadekvatan i rizičan. “Potreba za brzim i stabilnim prijevozom dovela je do odluke o korištenju helikopterskog transporta, koji je značajno brži i sigurniji način prijevoza za teže ozlijeđene pacijente,” izjavila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku službu, Vladimira Križaj-Grabant.

Današnji događaj označava važan korak naprijed za hitnu medicinsku službu u Hrvatskoj, omogućujući brži i sigurniji prijevoz pacijenata kojima je potrebna hitna medicinska intervencija.

Helikopterski transport predstavlja značajno poboljšanje u pružanju hitne medicinske pomoći, osobito za pacijente iz udaljenih ili manje pristupačnih područja.

Spuštanje helikoptera u Čakovcu i evakuacija pacijentice izvedeni su uz maksimalne mjere sigurnosti, a pacijentica je stabilno prevezena u bolnicu u Zagrebu gdje će dobiti daljnju medicinsku skrb.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije