PRESTRAŠNO

TRAGEDIJA U PEKLENICI Krivnja mlade vozačice: Teška nesreća u Peklenici odnijela jedan život

Smrt muškarca u prometnoj nesreći zbog prelaska u suprotnu traku

Jučer, 27. svibnja 2024. godine oko 23 sata i 30 minuta u Peklenici, Ulici dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 21-godišnja vozačica, upravljala osobnim automobilom austrijskih registarskih oznaka tako da se vozilom nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, tako da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

Zbog toga je u blagom zavoju vozilom djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara došlo je do zanošenja vozila te silaska stražnjih dijelova vozila izvan kolnika.

Na mjestu događaja, na žalost, utvrđena je smrt muškarca.

U osobnom automobilu austrijskih registarskih oznaka nalazilo se dijete koje je bilo propisno smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, dok vozači za vrijeme vožnje nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Vozačica i dijete su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je vozačica zadržana na liječenju te je i sama, na žalost, zadobila ozljede opasne po život, dok dijete nije zadobilo ozljede.

Očevid je provela zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz prisutnost sudskog vještaka i pomoć službenika policije.

Određena je sudsku obdukciju preminule osobe, dok su oba vozila vučnom službom prevezena u dvorište policije.

Od 23,56 do 4,25 sati Županijska cesta broj 2003 na mjestu događaja bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilazno.

Protiv vozačice će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije