OPTUŽNICA

PRIJETNJE SMRĆU Od nasilnog muža pobjegla u Donju Dubravu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjaka kojeg terete za kazneno djelo prijetnje smrću bliskoj osobi. Zbog istovrsnog kaznenog djela već je osuđen 2021. godine, na godinu zatvora uvjetno

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjaka kojeg terete za kazneno djelo prijetnje smrću bliskoj osobi. Zbog istovrsnog kaznenog djela već je osuđen 2021. godine, na godinu zatvora uvjetno.


U ovoj optužnici tvrdi se kako je 3. siječnja, iz kuće na varaždinskom području, nazvao suprugu.


– U cilju zastrašivanja rekao je da će navečer doći 20 Cigana i da će motornom pilom sve izrezati, da će joj dignuti kuću u zrak i sve ih razbiti. Istoga dana ponovo je nazvao suprugu te joj se zagrozio da će doći i sve ih poubijati, a potom i sebe – stoji u optužnici. Za okrivljenog od Općinskog suda u Varaždinu traže godinu dana zatvora.


Kad ga je policija ispitivala, okrivljeni je negirao kazneno djelo. Kazao je kako se vratio iz inozemstva gdje radi, a kad je završio u zatvoru zbog ranijeg prometnog prekršaja supruga je s jednim djetetom otišla u Donju Dubravu. Spominjao je i neke fotografije iz kojih bi proizlazilo da se supruga “neprimjereno ponaša”. Tvrdi kako je htio otići po nju, ali mu je ona rekla da nema što dolaziti u Donju Dubravu. Plakao je, govorio joj da ju voli, a nagovarao je i punicu koja mu je rekla da se oboje moraju ostaviti alkohola – to su njegove riječi.


Kazao je i kako nije prijetio da će ubiti nju već sebe jer što će mu život bez nje. Smatra da mu žele smjestiti. Što se tiče tvrdnji o dizanju kuće u zrak, kaže kako je mislio na onu gdje on živi, a ne u Donjoj Dubravi, ali ne bi to nikad napravio. Još je naveo negativnih stvari o supruzi…


Njegova supruga iskoristila je blagodat nesvjedočenja, ali je punica govorila. Opisala je kako joj se kći vratila s jednim djetetom jer ne želi više živjeti s nasilnikom koji ju tuče te je potpuno izvan kontrole kad pije. Toga dana, 3. siječnja, kad je nazvao njezinu kći, ova je razgovor stavila na zvučnik. Potom je ponovila navode o 20 Cigana, motornoj pili i dizanju kuće u zrak.


U optužnici se navodi i kako, među dokaznim materijalima, postoji i DVD snimak telefonskih razgovora u kojima se čuje kako okrivljeni viče, agresivan je, prijeti i nerazgovjetno govori jer je pod utjecajem alkohola.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3604

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije