RAD ZA OPĆE DOBRO

PRIBISLAVEC Nije mu se radilo, pa će ipak u zatvor…

H. O. s područja Pribislavca imao je 25-godina kad je, 2017. godine osuđen na osam mjeseci zatvora

Osuđen je zbog kaznenog djela teške krađe stvari koja ima malu vrijednost, ali na osobito drzak ili opasan način; bio je supočinitelj. Kazna mu je zamijenjena sa 480 sati rada za opće dobro.

No njemu se očito nije radilo te je ovih dana određeno da mora izvršiti preostalih četiri mjeseca i 28 dana kazne u zatvoru. O svemu je sud izvijestio Probacijski ured Varaždin.

Prvo je, u srpnju 2017. godine poslan u Ekom. No od tamo su javili kako odbija zadatke, ponaša se neprimjereno, radi samo nekoliko sati dnevno i inzistira na korištenju stanke. U više od mjesec dana radio je tek 59 sati i 30 minuta pa su ga udaljili.

Potom je poslan u Čakom gdje je također bio neodgovoran, nedolaske je pravdao lošim vremenom i bio je nedostupan. I oni su ga odbili, odradio je samo 19 sati. Potom ga nitko nije htio sve dok, nakon dužeg traženja, nije primljen u Dom za odrasle osobe Orehovica.

U srpnju 2023. godine rekao im je da radi u Njemačkoj te kod njih može biti samo tijekom godišnjeg odmora. Nešto je odradio u kolovozu, 104 sata, ali u prosincu nije došao nijednom niti se javio. Dovoljno su mu puta produženi rokovi pa će sad malo na hlađenje u zatvor, tamo ne treba raditi.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3603

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije