uperio pušku policajcima

DRAMA NEDELIŠĆU ‘Prsti su već bili na obaraču, napadač ima sreće jer…’ 

Usred noći prema policajcima je uperio te repetirao repliku američke jurišne puške

Prava drama odvijala se u Štamparskoj ulici u Nedelišću, u blizini osnovne škole, u četvrtak, 2. svibnja, oko 2 sata u noći. Prometni policajci zatekli su se tamo i odlučili legitimirati jednu osobu. Sve to imalo je veze i s konzumentima droge, bilo je tamo šire društvo iz toga miljea.

U tom trenu uočili su nepoznatog muškarca s puškom u ruci! No kako se ukazao tako je odmah i nestao, izgubio se u mraku.

Alarmirana je centrala te je krenula potraga koju je predvodio specijalistički tim interventne policije. Situacija je bila maksimalno ozbiljna – posebni štit na čelu tima, kratko oružje u rukama policajaca s kacigama, duge cijevi u pozadini…

Nešto prije 3 sata tragači i bjegunac našli su se u usporednoj Uskoj ulici, u kojoj pak je dječji vrtić. On je najednom iskočio na ulicu kroz prozor obiteljske kuće. U ruci je držao pušku i prijeteći je zavikao prema policajcima. Pušku je okrenuo prema njima te ju je repetirao!

U tom trenu policajci su imali zakonsku ovlast za upotrebu vatrenog oružja. No, nasreću po njega, suzdržali su se, ostali prisebni i riješili situaciju bez pucanja. Nije primijetio kako mu se dio tima prikrada sa strane i od iza. Iznenadili su ga i svladali, kažu kako su čak primijenili samo najblaže sredstvo prisile.

Poznat policiji

Očevidom je pronađena puška. Riječ je o Airsoft puški modela M4 A1 Carabine, kalibra 6 milimetara. Dakle, ovo nije prava puška, već iznimno kvalitetna replika američke jurišne puške koja je posebno prilagođena za blisku borbu unutar objekta. Vanjskim izgledom ovaj “airsoft” model nimalo ne odudara od originala te bi svatko, logično, u ovakvim okolnostima usred noći računao da je puška prava. Ovako nešto bi sasvim drugačije završilo na ulicama Bostona ili Chicaga…

Muškarac je uhićen te je utvrđeno kako je riječ o 28-godišnjaku iz Nedelišća. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osumnjičen je za kazneno djelo napada na službenu osobu. Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Riječ je o Marku N. koji je bio glavni akter našeg nedavnog članka o izgredima diljem Međimurja. Prije dvije godine pijan je razbijao čaše i s prijateljem nasrnuo na muškarca u kafiću u Dunjkovcu. Drugom zgodom u istom je kafiću zalupio vratima i gurnuo konobaricu u predjelu prsa. Potom je, početkom 2023. godine u Svetom Križu vozio unatoč mjeri zabrane i odbio vađenje krvi i urina radi analize droge. Fin neki mladić…

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3602

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije