OBJAVIO ČAKOVEČKI SUD

NIZ PRESUDA Razbijali čaše, gurali konobaricu, udarali se zbog glazbe…

Čakovečki sud ovih je dana na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa objavio niz prekršajnih naloga i presuda zbog remećenja javnog reda i mira

Priču počinjemo u Bircu u Dunjkovcu. Tamo su 28. listopada 2022. godine javni red i mir remetili 28-godišnji M. C. koji danas živi u Istri i 28-godišnji M. N. iz Nedelišća. M. C. je bio pod utjecajem od 2,19 promila alkohola, a M. N. 1,4 promila. Prema prekršajnom nalogu razbijali su čaše te su nasrnuli na A. I. Kažnjeni su kaznama od 110 eura, ali preostaje 30 eura jer su prenoćili u postaji.


M. N. se na istom mjestu našao i 23. prosinca iste godine. Tada je, nakon što ga je konobarica upozorila na ponašanje, snažno zalupio ulaznim vratima kafića. Glasno joj je “počastio majku” te ju s obje ruke gurnuo u predjelu prsa. Presudom je kažnjen kaznom od 100 eura.


No te su kazne ništa prema onoj koju je M. N. dobio jer je 24. siječnja 2023. godine u Svetom Križu zaustavljen u vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize droge – i to nakon što je preliminarnim oralnim testom očitana prisutnost droge tipa THC i BZO. Presudom je kažnjen kaznom od 2.000 eura.


Slijedi incident u Albatrosu u Štefancu 23. travnja 2022. godine. Tamo su red i mir remetili 38-godišnji J. H. iz Male Subotice, 22-godišnji M. B. iz Šemovaca i 28-godišnja I. S. iz Peklenice. Upravo je I. S. pod utjecajem od 1,26 promila alkohola počela vrijeđati T. S., govoreći joj da je, ajmo reći, lakog morala… Potom je bacila pepeljaru sa stola na pod. Ujedno, M. B. (0,66 promila) je galamio na J. H. koji pak je bio pod utjecajem od visokih 2,97 promila. Pozvao ga je na sukob te su se pred objektom rukama izudarali po glavi.

Napomenimo kako je dobar dio presude potpuno nesuvisao. Piše da su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu “od po svakome od okrivljenika”, što god to značilo. Ujedno, u obrazloženju presude navodi se kako je optužni prijedlog podnijela policija, ali protiv dvije muške osobe sasvim različitog imena od osuđenih.


I za kraj idemo do preloškog Trga bana Jelačića. Tamo je 24. prosinca 2021. godine, oko 00:15, izbila tučnjava u zoni kafića Tree hill, na javnom mjestu. S. Š. (40) iz Donjeg Kraljevca i P. P. (23) iz Totovca posvađali su se zbog glazbe koja je svirala u automobilu. P. P. je izašao i zalupio vratima, S. Š. mu je počeo častiti mater, a P. P. ga je udario šakom u lice. Umiješali su se Z. L. (35) i L. L. (31) iz Donjeg Kraljevca te su se potukli s Totovčaninom. Daljnji sukob spriječili su policajci koji su bili u obilasku. Prekršajnim nalogom svi su kažnjeni kaznama od 110 eura.


Sve su ove presude i nalozi nepravomoćni i moguće su žalbe, jer nikako ne uspijeva njihova dostava okrivljenima.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije