loša statistika

TOKOM VIKENDA Evidentirano je čak 9 prometnih nesreća

Evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima te šest nesreća s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog produženog vikenda (od 29. ožujka do 1. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama (tri sudionika lakše ozlijeđena, dok će za jednog sudionika kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te šest nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:


– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,


– nepropisno obilaženje, jedna prometna nesreća,


– greške pješaka, jedna prometna nesreća,


– ostale greške, pet prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 1,34 g/kg utvrđena je kod 35-godišnje vozačice osobnog automobila. U petak, 29. ožujka nešto prije ponoći u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, skrivila je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

U trenutku nesreće nije se kretala sredinom obilježene prometne trake zbog čega je na ravnom dijelu ceste skrenula automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom podvozja udarila u rubni kamen. Vozačica je zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjena novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 820 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije