brza reakcija

FOTO Hrabri Vatrogasci Murskog Središća ugasili veliki požar u Sitnicama!

Vatrogasci Murskog Središća su na Veliku Subotu imali prilično veliku intervenciju

Naime, u 19:41 je zaprimljena dojava o velikom požaru smeća u Sitnicama, da bi ubrzo potom izašli na intervenciju.

Iako je prilikom dojave većina članova bila kod Crkve u pripremi za svoje dežurstvo kod čuvanja Isusovog groba, dogovorom među članova poslano je petero članova koji su svoje dežurstvo odradili na požar s dva vozila.

Dolaskom na mjesto požara vidjeli su kako je u razbuktaloj fazi i da je zahvatio dio bandere i ulične rasvjete koja se otopila uslijed vatre i topline. Pošto je pumpa na vozilu u kvaru i čekaju novu, gašenju su odlučili pristupiti preko podzemnog hidranta s 2 “C” mlaza.

-Nažalost zbog slabog pritiska istog, bili smo primorani pozvati cisternu iz JVP Čakovec kako bi požar što prije stavili pod kontrolu i naposljetku ugasili. Po dolasku autocisterne, gašenju pristupamo putem 2 “C” mlaza dok se autocisterna snabdijeva vodom iz hidranta. Nakon gašenja, vršimo pospremu a mi i autocisterna vraćamo se svako u svoje spremište. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici Elektre i policije, te komunalni redar.- kažu vatrogasci.

-Za gašenje požara utrošeno je cca 20 000 litara vode. Ovo je još jedan dokaz koliko nam je potrebno još jedno vozilo s većom količinom vode kojem se toliko nadamo, ali isto tako da se možemo snaći čak i bez pumpe i intervenciju odraditi kako se od nas to i očekuje.- zaključuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije