zanimljivo

UČESTALE PRIJEVARE U Međimurju čak nekoliko obavljenih kupnji s filmskom novčanicom od 50 eura

U pekarnici i trgovini mješovitom robom neki je građanin kupnju platio filmskom novčanicom od 50 eura

Riječ je o vrlo dobroj kopiji originala, iako u jednom kutu novčanice piše da je riječ o novcu koji se koristi za potrebe snimanja, piše hrt.hr. Policija je odmah krenula u potragu za počiniteljem, ali i za porijeklom novca.

Još uvijek nepoznata osoba u jednoj je trgovini u Palovcu nedaleko od Čakovca, lažnom novčanicom od 50 eura kupila cigarete. A onda u jednoj međimurskoj pekari platila kruh. 


– Na toj novčanici je ispred zastave EU, gdje bi trebao stajati potpis predsjednika Središnje europske banke, natpis da se radi o ‘Movie Money-u‘ odnosno filmskom novcu i još je otisnuto i upozorenje da se ne radi o originalnom novcu već rekvizitu, rekao je Radovan Gačal, glasnogovornik PU Međimurske.

– Mogu komentirati da otkad je čovjek izmislio novčanice kao sredstvo plaćanja, postoje i oni koji pokušavaju ovakve prevare, nadovezao se Valentino Škvorc, načelnik općine Mala Subotica.

Filmske novčanice otisnute su na običnom papiru, nemaju vodenog žiga niti drugih zaštitnih obilježja. A opet na prvi pogled teško je u njih posumnjati. Pa nije čudo što je međimurskim trgovcima do sada šest puta promaknula otisnuta napomena da novac nije pravi. Policija stoga upravo za njih ima savjet.

– Oni čim primjete da bi se moglo raditi o nekakvom sumnjivom novcu, toj bi osobi morali zahvaliti i zatražiti drugi novac, ne optuživati osobu da se koristi lažnim novcem, ali o tome odmah obavijestiti policiju, dodao je Gačal.

Da se što prije otkrije tko su glumci ili statisti koji u Međimurju kruh i cigarete plaćaju filmskim novcem, navodi hrt.hr. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije