POSVAĐALI SE PA ZAVRŠILI U SUDU

PRELOŠKI SUSJEDI SE TUŽILI Jaje u glavu, pa cjepanica u čelo!

Nema veće od susjedske ljubavi, a zorno su to prikazala dva susjeda iz preloške Ulice kneza Domagoja. Posvađali su se prije šest godina, a ovih dana čakovečki sud je razriješio njihov spor

Jedan susjed tužio je drugoga, tvrdeći kako mu je ovaj bacio cjepanicu u glavu te mu lakše ozlijedio čelo. Tuženi susjed pak je sve porekao, kazavši kako se ovaj vjerojatno sam ozlijedio te ga potom tužio kako bi izvukao novac.

Pred sudom se tako našao nimalo lagan zadatak raspetljavanja mejaškog sukoba “zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i dugogodišnje netrpeljivosti”.

-Vidio sam ga kako sprema drva pa sam ga pitao zašto ih tu sprema. Rekao je: “Hoćeš da te udarim” i ni pet ni šest uzeo je cjepanicu i udario me posred čela. Zatražio sam liječničku pomoć i šivali su mi ranu te mi je ostao ožiljak – kazao je pred sutkinjom tužitelj.
Potom je na red došao tuženi susjed koji je ustvrdio kako je tog dana baš bio dobro raspoložen.

-Pozdravio sam ga iako se inače ne pozdravljamo. Dao mi je znak da priđem ogradi, a onda me počeo psovati. Počeo me udarati kantom po glavi. Uhvatio sam kantu, a onda mi je drugom rukom razbio jaje na glavi – iznijela je druga strana svoje viđenje događaja.

Sutkinja je, proučivši svu građu, zaključila kako ni jedan nije u potpunosti govorio istinu. Zaključila je kako je doista došlo do sukoba te je tužitelj prvo zamahivao metalnom kantom i razbio susjedu jaje na glavi, na što je tuženik odgovorio cjepanicom.

No unatoč tome tužitelju je zasad nepravomoćnom presudom odbila takozvanu pravičnu novčanu naknadu zbog povrede prava osobnosti. Zaključila je kako ni bol, niti strah nisu bili tog intenziteta i trajanja.

-Valja voditi računa i o tome da se tom naknadom ne pogoduje težnjama koje nisu spojive s njenom naravi i društvenom svrhom. Svaka povreda prava osobnosti ne dovodi do naknade u novcu – diplomatski je to sročila sutkinja. Prevedeno, govorila je o težnji za izvlačenjem novca nakon susjedskog sukoba, u kojem svaka strana “ima putra na glavi”.

Stoga je tužitelj ostao bez tražene naknade, a što je još gore, mora susjedu kojega je tužio nadoknaditi 1.120 eura troškova sudskog postupka! Tek sad će ljubav procvasti…
Hoće li biti žalbi na nepravomoćnu presudu ili je slučaj završen? Hajde da se kladimo.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije