MIHOVLJAN

KAD ŽENA IZMISLI ‘Rekao je da će me po očima polijati kiselinom’

Htjela se riješiti bivšeg partnera koji joj 'nije dao mira', ali je u tome pretjerala…

-Danas ujutro me nazvao bivši partner. Zvao je sa skrivenog broja. Rekao je: “Polijal bum te kiselinom po očima da oslijepiš i da ne vidiš svoje dijete. Nikoga se ne bojim, morem dojti na policiju i sve vas postrijeljati” – rekla je policajcima šestog lipnja 2022. godine danas 34-godišnja mještanka Mihovljana.

Izjavila je to na zapisnik o zaprimanju kaznene prijave, koji je i potpisala, iako su ju prethodno upozorili da je lažno prijavljivanje kazneno djelo.

-Sve se ponovilo 22. lipnja, kad je ponovo došla do prostorija Policijske postaje Čakovec. drBivši partner je, nakon što sam odbila razgovarati s njim, rekao: “Ak naš moja ne buš ničija, ubil bum te!”

No problem je u tome što je gospođa sve izmislila. Otkriva to nedavno podignuta optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu. Njome je 34-godišnjakinja optužena za kazneno djelo – lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Optužnica otkriva kako je policija isprva “utvrdila potrebu za primjenu posebnih mjera zaštite”. Stoga je njen bivši partner toga 22. lipnja, nakon druge prijave, uhićen i priveden zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Ona pak je odbila smještaj u sigurnu kuću.

Krenulo je istraživanje te je gospođa, na nalog državnog odvjetništva, ispitana kao svjedokinja. Potvrdila je kako ju je bivši partner nazvao i nagovarao ju da dođe živjeti kod njega. No tada je otkrila da joj nije prijetio već ga je prijavila – kako bi ju pustio na miru!

Što se drugog slučaja tiče, potvrdila je kako je došao do njenog radnog mjesta. I tada ju je nagovarao da mu se vrati, ali nije prijetio. Nakon što ga ga je (lažno) prijavila prestao ju je nazivati, pratiti i nagovarati, kazala je i dodala da joj je žao. Pravdala se da je to učinila u naletu ljutnje te kako bi ju, kao što je već spomenula, pustio na miru.

Kaznena prijava protiv bivšeg stoga je odbačena. No potom je na red došlo i prvo ispitivanje same 34-godišnjakinje koja se sad sama našla u svojstvu okrivljene. Potvrdila je ono što je kazala kao svjedokinja. Htjela se riješiti bivšeg, prestrašiti ga kako bi joj “dao mira”.

Državno odvjetništvo optužnicom traži da bude osuđena na pet mjeseci zatvora te da joj se kazna zamjeni radom za opće dobro. Nije udana, majka je nekoliko djece i dosad nije osuđivana.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3591

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije