RADIO NA CRNO

PRESTRAŠNO Međimurski radnik u Zagrebu radio na crno, pao sa skele i umro

32-godišnji radnik u građevini Gordan Ignac preminuo je jučer u zagrebačkoj bolnici u Vinogradskoj ulici nakon što je prošlog ponedjeljka pao sa skele i zadobio teške ozljede te pao u komu

Prema navodima njegovog brata Dušana Ignaca, radio je “na crno” te je skelu sam postavljao, s tim da nije bio obučen za taj dio.

Brat poginulog: Nije bio prijavljen, sam je morao postaviti skelu, za što nije bio obučen

Zagrebačka policija je u utorak, dan nakon nesreće, na svojim službenim stranicama izvijestila da je 29. siječnja oko 15 sati na području Trnja, u prostorijama trgovačkog društva, 32-godišnjak najvjerojatnije pao i teško se ozlijedio te da mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Druge komentare na ovaj događaj nije imala.

Dušan Ignac je za Index kazao da još uvijek detaljno ne zna što se dogodilo, ali da on, s dugogodišnjim iskustvom u radu na građevini, nikada nije sam postavljao skelu, već su to radili ljudi ovlašteni i stručni za taj dio. Kazao nam je i da njegov brat nije bio prijavljen za rad u Zavodu.

“Ne znam što se detaljno dogodilo. Svatko tko je vidio nesreću priča neku svoju priču. Znam da je brat bio na skeli, da je s nje pao te da se ona prevrnula na njega. Radim na građevini 18 godina i čim sam čuo za nesreću, došao sam u Zagreb. Moj brat nije bio prijavljen da radi, a poslodavac ga je prijavio na dan kada je stradao”, ispričao nam je brat preminulog radnika, piše Index.hr

“Iz tvrtke za koju je radio su mi rekli da će mi pomoći oko svega što treba, pa i oko pogreba. Rekli su mi da je i njima teško, da plaču. Svaki dan me zovu. Znam da u vrijeme nesreće poslodavac nije bio na gradilištu. Najveći problem je zapravo u tome što je moj brat radio na crno i što je tu skelu trebao postaviti netko stručan, a ne on”, dodaje.

Inspekcija provodi nadzor, poslodavac šuti 

Iz Državnog inspektorata potvrdili su za Index da istražuju ovaj slučaj. “Nadzor inspekcije rada u području zaštite na radu je u tijeku. Prije okončanja istoga nismo u mogućnosti iznositi detalje”, kratko su nam odgovorili iz Državnog inspektorata.

Za komentar smo upitali i poslodavca, vlasnika tvrtke Z i G Žbuke, Zorana Mezgu, koji nam je u međuvremenu potvrdio da je unesrećeni Ignac radio za njega.

Međutim, Mezga nam je u trenutku javljanja kazao da je trenutno u Inspektoratu te da ga kontaktiramo kasnije, što smo i pokušali učinili u nekoliko navrata, ali je bio nedostupan. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije