U Mihovljanu i Prelogu stradali biciklisti

Kroz minuli vikend dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su sudjelovali biciklisti.

U Mihovljanu u Prvomajskoj ulici ispred kućnog broja 54, 20. svibnja petnaest minuta nakon ponoći dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač neispravnog bicikla 22-godišnjak iz Novog Sela Rok pod utjecajem alkohola u količini od 1,44 g/kg i neoznačen reflektirajućim prslukom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, zbog čega je u lijevom zavoju biciklom prešao na lijevu stranu ceste namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tu je prednjim dijelom bicikla udario u prednji dio bicikla s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnjak iz Mihovljana, a koji također na biciklu nije imao upaljeno svjetlo, niti je bio označen reflektirajućim prslukom. Nakon sudara oba vozača bicikla pala su na kolnik te su prevezeni u Županijsku bolnicu u Čakovec.

21-godišnjem biciklistu utvrđene su lakše tjelesne ozljede i pušten je kući, dok je 22-godišnji biciklista teže ozlijeđen, pa je zadržan na liječenju. Obojici vozača bicikla vađena je krv i urin zbog analize na alkohol.

U subotu oko 23 sata dogodila se prometna nesreća u Prelogu u ulici Jug 2 u kojoj je 14-godišnja vozačica bicikla izgubila ravnotežu uslijed čega je došlo do prevrtanja bicikla i pada na travnatu površinu.

Djevojčica je privatnim vozilom prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovec gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena, pa je zadržana na liječenju. Za vrijeme vožnje djevojčica je na glavi nosila zaštitnu kacigu, bila je označena reflektirajućim prslukom i bila je u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije