NAKON SVIH NEPOGODA - KRAĐE

PODTUREN Krađa krumpira pod okriljem mraka

- Očigledno je da je bila cijela ekipa kradljivaca i da je sve bilo dobro organizirano, napominje pokradeni poljoprivrednik

Šteta od oko pet tisuća kuna nastala je na polju Antuna Grbavca (39) iz Podturna kad su mu u noći s nedjelje, 28. kolovoza, na ponedjeljak, 29. kolovoza, nepoznati počinitelji ukrali oko tonu i pol krumpira. Antun koji se u sklopu obiteljskog OPG-a poljoprivredom bavi od kad zna za sebe preko krađa više nije mogao preći pa je o svemu obavijestio policiju, a javio se i u redakciju lista Međimurje. 

– Nakon nepogoda koje su nas snašle, kiše na proljeće pa nedavnih suša, ove godine smo dobili upola manji urod krumpira, a sad nam se i to krade. Ovo nije prva krađa, primjetio sam da se krade i nekoliko dana ranije, ali to su bile manje količine, vreća ili dvije. Međutim uoči berbe su se krađe intenzivirale i bilo je sve više tragova pa sam čak tu nedjelju išao na polje i čuvao krumpir do mraka, ističe Antun pa dodaje:

– Velika krađa je očito krenula čim sam otišao, jer kad smo u ponedjeljak ujutro došli na polje ono je već bilo obrano, napominje Grbavec.

Na polju gdje je samo nekoliko sati ranije rastao krumpir vidjeli su se tragovi noćnog rada, zemlja je izrovana motikama, a na putu su ostali tragovi automobila i bicikala te muške, ženske i dječje (!) obuće. 

– Očigledno je da je bila cijela ekipa kradljivaca i da je sve bilo dobro organizirano, napominje pokradeni poljoprivrednik.

Nakon krađe, Antun se pokušao raspitati da li je tko što vidio, pa je iz obližnjeg kafića čuo informacije o kretanjima sumnjivih osoba po poljima, a koje navodno ukradeni krumpir preprodaju po pojedinim naseljima u Međimurju, međutim konkretnih dokaza za to nema. 

– O svemu sam obavijestio policiju koja je napravila uviđaj i najavila da će pojačati nadzor u tom dijelu Podturna, a općinskim vlastima ću predložiti da se postave kamere na pristupnim putevima jer se nešto mora poduzeti. Da je netko gladan i uzme si vreću krumpira, ne bih reagirao, ali preko ove količine ne mogu preći, zaključuje Antun.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3.515

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije