Krađe u Ivanovcu, Podturnu, Čakovcu i Vrhovljanu

U Ivanovcu, u Varaždinskoj ulici, 3./4. svibnja nepoznati počinitelj je podesnim alatom presjekao žičanu ogradu skladišta privatnog poduzeća iz Ivanovca. Kroz nastali otvor iz otvorenog skladišta otuđio je oko 400 komada metalnih elemenata i 20 komada “H” elemenata za skelu. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U Podturnu, u Murskoj ulici, 3./4. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekat 74-godišnjaka iz Podturna.

Počinitelj je podesnim alatom nasilno otvorio zaključana jednokrilna drvena vrata objekta iz kojeg je otuđio kotao za pečenje rakije, jednu bakrenu leđnu prskalicu i rezervne ključeve obiteljske kuće.

Nakon toga je iz nezaključane staje u sklopu gospodarskog objekta otuđio 2 motorne pile, aparat za zavarivanje, plinski štednjak marke “Gorenje”, autodizalicu i jednan punjač za punjenje akumulatora. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U Čakovcu, u Zagrebačkoj ulici, 4. svibnja oko 2.30 sati nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u kafe-bar u vlasništvu ženske osobe iz Čakovca.

Počinitelj je podesnim alatom pokušao nasilno otvoriti dva prozora na terasi objekta, u čemu nije uspio. Materijalna šteta nastala provaljivanjem cijeni se na nekoliko stotina kuna.

Također u Čakovcu, u Ulici Matice Hrvatske, 5. svibnja u 1.27 sati nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u rashladne vitrine poduzeća iz Zagreba, tako da je tjelesnom snagom iščupao narbu sa metalnog zaštitnog poklopca vitrine, dok stakleni poklopac koji je bio osiguran dodatnim lokotom nije uspio otvoriti.

Nedaleko mjesta događaja u 1.35 sati zatečen je 18-godišnjak iz Čakovca koji je priveden u prostorije Policijske postaje Čakovec gdje je kriminalističkim istraživanjima utvrđeno da je on počinio ovo kazneno djelo.

U Vrhovljanu, u Čakovečkoj ulici u vremenu od 4. do 6. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 67-godišnjaka.

Počinitelj je podesnim alatom nasilno otvorio prozor kuhinje, kroz koji je ušao u kuću. Kriminalistička istraživanja su u tijeku, te po završetku istih slijedi nadopuna događaja.

Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije