U Dječjem vrtiću u Čakovcu pala žbuka sa stropa, petero djece ozlijeđeno

Petero djece u dobi od pet godina, lakše ozlijeđeno nakon što je u vrtiću Vjeverica u Čakovcu pao komad žbuke širok tri metra. Do nesreće je došlo danas (utorak, 24. travnja) u 10 sati u ulici ZAVNOH-a, a policija je brzo stigla na mjesto događaja i intervenirala.

>>> Dopuna PU međimurske (24.4.2012. u 15,43) u nastavku teksta


Četvero djece zbrinuto je na licu mjesta u vrtiću i utvrđeno je da imaju lakše ogrebotine i porezotine, a jedno je dijete poslano za svaki slučaj u bolnicu na pregled, no ubrzo je i ono pušteno kući.

Na mjestu događaja je inspektor zaštitte na radu koji utvrđuje kako je došlo do ovakve nesreće u relativno novom objektu.

 

Kako javlja Jutarnji.hr, djecu je u trenutku nesreće nadgledala odgojiteljica koja je odmah nazvala policiju i Hitnu pomoć te ravnateljicu vrtića koja je u tom trenutku bila službeno odsutna.

– Čim sam dobila poziv zaustavila sam prvi automobil koji sam primjetila na cesti i jedna me gospođa dovezla do vrtića. Do mog dolaska sva su djeca iz vrtića već evakuirana u dvorište, a ja sam odmah nazvala sve roditelje i informirala ih o događaju. Smatrala sam da je važno da o nesreći doznaju od mene, a ne iz medija – ističe ravnateljica vrtića Sonja Kuhanec.

Zabrinuti roditelji, bake i djedovi i ostali staratelji djece koja pohađaju vrtić “Vjeverica” odmah su pohrlili po svoju djecu. Bilo je i vrlo zabrinutih pogleda, pa čak i suza, ali kad su uvidjeli da su njihova djeca nisu ni ozlijeđena ni u šoku, cijelu su situaciju lakše podnijeli.

Dječji vrtić “Vjeverica” nalazi se inače u Ulici Zavnoha u Čakovcu, pohađa ga 170 djece, a izgrađen je prije 13 godina. Ravnateljica Kuhanec ističe da nije bilo nikakvih naznaka da bi se nesreća mogla dogoditi.

 

– Nismo primjetili ni naznaku vlage ili pucanja žbuke ni u toj ni u bilo kojoj drugoj prostoriji u vrtiću – rekla nam je ravnateljica Kuhanec.

Uzrok nesreće utvrdit će se očevidom kojeg obavljaju policijski službenici PU međimurske.

– U međuvremenu, prostorija u kojoj se dogodila nesreća i cijelo prizemlje zgrade u kojoj se nalazi vrtić bit će van funkcije – poručila je ravnateljica.

Dopuna PU međimurske (24.4.2012. u 15,43):

Danas oko 10 sati, u Čakovcu, u Ulici ZAVNOH-a, u dječjem vrtiću vlasništvo Grada Čakovca, došlo je do odvajanja i pada žbuke sa stropa u prostoriji u kojoj su se nalazila djeca.

Liječnička pomoć pružena je petero djece, a ozljede koje su zadobili utvrditi će se naknadno. Prema izjavi djelatnika Hitnog bolničkog prijema Čakovec radilo bi se o lakšim ozljedama.

Na mjesto događaja izašao je inspektor zaštite na radu Državnog inspektorata. Prostorija je zapečaćena zbog provođenja dodatnih ispitivanja od strane nadležnih službi, a uzrok pada žbuke za sada nije utvrđen. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, te slijedi nadopuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije