Provedena istraga: Policajci nisu ozlijedili maloljetnike iz Kuršanca

Policijska uprava međimurska, temeljem zaprimljene telefonske dojave ženske osobe iz Kuršanca, da su u šumi “Čep“, u blizini naselja Kuršanec, 15. travnja oko 13.44 sati, njezin 12-godišnji sin i njegov 17-godišnji prijatelj lakše ozlijeđeni i da su im ozljede navodno nanijeli djelatnici policije koji su postupali u spomenutoj šumi poradi utvrđivanja točnog činjeničnog stanja, provela je kriminalistička istraživanja.

Obavljenim obavijesnim razgovorima sa 25 osoba, provedenom medicinskom obradom maloljetnika u Županijskoj bolnici u Čakovcu, kao i provedenom kriminalističkom obradom mjesta događaja utvrđeno je da su policijski službenici prilikom postupanja u svezi dojave o krađi drva u šumi “Čep” zatekli sedam osoba iz Kuršanca koji su ručnim pilama i sjekirama rušili i odvozili drvenu masu, vlasništvo Hrvatskih šuma, Šumarije Čakovec, dok je jedna osoba uporabom motorne pile porušila jedno veliko stablo hrasta.

Po dolasku policijskih službenika i šumarskog tehničara na mjesto događaja zatečene osobe razbježale su se prema naselju Kuršanec, dok je 17-godišnjak zadržan na mjestu sa biciklom na kojem su bila natovarena otuđena drva. Tijekom utvrđivanja identiteta osobe do policijskih službenika pristupila je skupina osoba, a među njima i osobe koje su pobjegle iz šume prilikom dolaska policijskih službenika.

U cilju utvrđivanja identiteta svih počinitelja krađe drva, policijski službenici započeli su sa primjenom svojih ovlasti, no od strane okupljenih osoba spriječeni su verbalnim sukobom. Kako je prijetila opasnost od eskalacije cijelog događaja, a zbog specifičnosti terena na kojem su postupali policijski službenici, donesena je odluka o prekidu postupanja.

Provedenom detaljnom medicinskom obradom u Županijskoj bolnici Čakovec i zaprimljenim nalazom liječničke dokumentacije utvrđeno je da maloljetnici, 12-godišnjak i 17-godišnjak iz Kuršanca, nemaju tjelesne ozlijede koje bi se mogle dovesti u vezu sa postupanjem policije. Pismeno zaprimljeni navodi maloljetnika da su policijski službenici prilikom postupanja prekoračili svoje ovlasti i da bi na taj način počinili povredu službene dužnosti, nisu potvrđeni.     

Protiv sedam osoba slijedi izvješće Šumarskoj inspekciji o počinjenom prekršaju iz Zakona o šumama, zatim kaznena prijava protiv jedne osobe zbog počinjenja kaznenog djela “krađe” Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu, dok protiv dvije osobe slijedi prekršajna prijava Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja “vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe” iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije