NOVAKOVEC

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBOJSTVO ANE STRAHIJE Sin ubijene oči u oči s optuženikom!

Juraj Perković, sin ubijene Ane Strahije, kazao je sucu da je njegova majka bila u svađi s obitelji Kalanjoš

U Varaždinu je nastavljeno suđenje Saši Kalanjošu iz Novakovca optuženom da je u veljači prošle godine ubio sumještanku Anu Strahiju.

Prvo je svjedočila Olga Kolarić koja je pronašla beživotno tijelo ubijene 77-godišnjakinje. Ona je kazala kako ne zna ništa što bi Kalanjoša dovodilo u vezu s ubojstvom. Tek kad je uhićen čula je da selo priča kako su gospođi Strahija ljudi savjetovali da ga ne pušta u kuću.

Nakon nje svjedočio je Juraj Perković, sin jedinac ubijene Ane Strahije! Ostao je kod svog prethodnog iskaza, a potom je na pitanje branitelja Saše Kalanjoša potvrdio da je naslijedio deviznu ušteđevinu svoje majke. 

Opisao je kako je majka bila “teška” s novcem te mu nije posudila koliko mu je nedostajalo za bolji auto. Stoga ga je začudilo kad je poslije, u pretrazi kuće, pronašao kuvertu u kojoj je pisalo da je posudila četiri tisuće eura danas pokojnom čovjeku koji joj je pomagao s obradom zemlje. Zbog tjelesne građe tog čovjeka, dok je još bio živ, nisu mogli poligrafski ispitati, dodao je Perković. Kaže i kako mu je ovaj na policiji rekao da je vratio novce njegovoj majci. 

PRIJETNJA

– Posljednji put u kući svoje majke bio sam 28. svibnja 2016. godine. Znam datum jer ga je i ona sama zabilježila na jednom papiru koji smo pronašli. Koliko znam, bila je u svađi jedino s Kalanjošima. Sjećam se da su joj jednom prilikom uputili prijetnju da će je ubiti, ali ne znam tko je točno to rekao – iskazao je Juraj Perković te opisao kako se u razdoblju prije ubojstva dogodila krađa za koju je gospođa tvrdila da je počinitelj upravo Saša Kalanjoš. 

Za kraj, Saša Kalanjoš upitao je Jurja Perkovića je li poligrafski ispitan. Ovaj mu je odgovorio pozitivno, kaže da je pristao na takav zahtjev policije.

Nakon ispitivanja svjedoka branitelj je izjavio da je policija, kad su krenule seoske priče, istraživanje usmjerila isključivo na Kalanjoša. Smatra da druge mogućnosti, da bi ubojica bio osoba koja je preminula ili netko treći, nisu dovoljno istražene.

Uslijedilo je iznošenje obrane Saše Kalanjoša koji priznao da je u životu počinio razna kaznena djela, ali ne i ovo. 

NIJE CVIJEĆE…

Još jednom ustvrdio je kako su mnogi (u Novakovcu i Piškorovcu) pomiješali činjenicu da je dva tjedna ranije udario drugu staricu u Novakovcu i uzeo joj dvije tisuća eura. Mislio je da je možda preminula od udarca, no, to nije bilo točno.

– Što se tiče Ane Strahije, moja obitelj se nakon 2009. godine nije družila s njom. Tada sam joj doista s prozora, kad sam s trimerom radio u dvorištu, uzeo 300 do 400 tolara. Ne znam kako je saznala da sam to ja učinio. No, nije točno da bih joj nešto krao iz škrinje – kazao je na ročištu 21. prosinca. Sudac mu je produžio istražni zatvor i zakazao novo ročište.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3479

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije