Sudjelovao u premlaćivanju mladića na smrt, pljačkama te prebio djevojku

Bruno Hančić (24) iz Šenkovca uhićen je jer je pretukao 22-godišnjakinju iz Nedelišća te je završio u jednomjesečnom pritvoru. Djevojka koju je prošle srijede u Ulici bana Josipa Jelačića u Čakovcu teško ozlijedio zadržana je na promatranju na odjelu kirurgije. Zadobila je potres mozga.

Hančiću se već sudi zbog nanošenja teške ozljede sa smrtnim ishodom. On, Matija Marčec (28) i Deni Pikl (23) optuženi su da su 27. siječnja prošle godine u jedan sat iza ponoći u narodnjačkom noćnom klubu Guru u Čakovcu rukama i nogama po glavi i tijelu izudarali Tomislava Pergara (22) iz Vukanovca i njegova 36-godišnjeg prijatelja.

Pergar je zadobio teške ozljede od kojih je tog istog dana i preminuo. Prvoosumnjičeni Marčec je tada, kako ne bi opet napravio neki incident, zadržan u pritvoru, iz kojega je u međuvremenu pušten, a i tada je nastavio s nasilničkim ponašanjem. Uoči posljednjeg ročišta požalio se na psihičke smetnje pa je nastavak suđenja odgođen. Sva su se trojica izjasnila da nisu krivi. Između ročišta Hančić nije mirovao. Prije nego što je brutalno pretukao 22-godišnjakinju, sudjelovao je u tri teške krađe u Čakovcu, Šenkovcu i Dunjkovcu.

Partner u krađama bio mu je 36-godišnji policajac iz Mačkovca, a obojica su osumnjičeni da su u noćnim satima 29. i 30. siječnja te 1. veljače ove godine krali u ugostiteljskim objektima. U trećoj krađi u Dunjkovcu pridružila im se 22-godišnjakinja iz Nedelišća. Nije poznato je li ona upravo ta djevojka koju je prije nekoliko dana pretukao.

U policiji neslužbeno doznajemo da se njih dvoje znaju otprije.

Spomenka Pergar, majka na smrt premlaćenog Tomislava, kaže da čeka presudu.

– Mog Tomicu ništa ne može vratiti u život, ali odgovorni za njegovu smrt moraju odgovarati. Ne poznajem ni jednog od trojice optuženih, a koliko znam, ni Tomica ih nije poznavao prije nego što su ga istukli – kaže. Tomislav je, dodaje, bio miran i vrijedan mladić.

– Govorim kao njegova majka, ali ako pitate bilo koga u selu, reći će vam isto. Još se nisam naviknula da ga nema. Okrećem se po kući i po dvorištu i stalno mislim da će svakog trena stići – kaže majka. Što se te noći događalo u Guruu, koji je u međuvremenu promijenio ime, utvrdit će se na suđenju. Hančić i Pikl krivnju svaljuju na prvoosumnjičenog Marčeca. U razgovoru za Međimurske novine ispričali su da su sva trojica radila u Guruu – Marčec kao redar, Hančić kao konobar, a Pikl kao DJ. Pergar je s prijateljem došao na piće, a povod sukoba s trojcem nije poznat.

Kako je radio u klubu?

– Mi smo mu pokušali pomoći, dok je Marčec, koji ga je istukao, nestao. Policija nas je odmah privela, valjda i zbog reputacije koju imamo – rekli su Hančić i Pikl. Prije stravičnog premlaćivanja u siječnju prošle godine, Hančić navodno nije bio kazneno prijavljivan.

Na svojem profilu na Facebooku stavio je i fotografiju na kojoj mu se na leđima vidi velika tetovaža “Samo bog može da mi sudi”. Kad je počelo suđenje na Općinskom sudu u Čakovcu, rekao je da je nezaposlen. U kojem je “aranžmanu” radio kao konobar u narodnjačkom klubu Guru, još nije utvrđeno jer vlasnik tvrdi da ga nije zaposlio. Vjerojatno je radio na crno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije