DOZNAJEMO: U akciji “Catalunya” uhićeno šestero Međimuraca

DOZNAJEMO: U akciji “Catalunya” uhićeno šestero Međimuraca

Osvježeno 14.3.2012. u 14,20: Kako neslužbeno doznajemo, na području Međimurske županije u okviru akcije “Catalunya” uhićeno je šestero osoba – petorica muškaraca i jedna žena. Cijela je akcija krenula na temelju informacija iz PU međimurske.

Policija je u suradnji s kolegama iz Španjolske razbila međunarodni lanac kriminala koji se bavio krijumčarenjem ljudi i prostitucijom. Skupina osumnjičenih je iz Hrvatske, Srbije, Bugarske i Ukrajine koja je na prijevaru, obećanjem posla djevojkama, odvodila djevojke u Španjolsku gdje su tjerane na uličnu prostituciju. Navodno su dvije djevojke iz Koprivnice, dok je jedna djevojka iz Međimurja.

Dio obrade koji se provodio u Hrvatskoj odnosi se na Međimurje, a među kaznenim djelima zbog kojih su uhićeni prijavljeni nalazi se, među ostalim, i ropstvo. O detaljima obrade policija će izvijestiti na današnjoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Španjolski policijski časnik za vezu u Hrvatskoj Gonzalo Jesus Navarro  ustvrdio je kako je akcija “Catalunya” jasan primjer učinkovite policijske suradnje.

Uhićeni i čakovečki policajac te upravni referent iz Policijske uprave međimurske

U Španjolskoj su uhićene tri osobe povezane s krijumčarskim lancem, a u hrvatskom dijelu istrage policija je otkrila i čakovečkog policajca i upravnog referenta iz međimurske Policijske uprave koji su jednom od osumnjičenih krijumčara odavali službene podatke iz MUP-ova informacijskog sustava. No, u Ravnateljstvu policije kažu da ti podatci nisu bili povezani sa samom akcijom “Catalunya”. Dvojica osumnjičenih zaposlenika MUP-a udaljeni su s dužnosti, prenosi Jutarnji.hr.

Zaplijenjeno pola kilograma kokaina koji je prokrijumčaren iz Barcelone u Međimurje

Sedmero hrvatskih državljana uhićeno je prošlog tjedna, a policija ih je prijavila zbog međunarodne prostitucije te zloporabe droga budući da je u akciji zaplijenjeno i pola kilograma kokaina koji je prokrijumčaren iz Barcelone u Međimurje. Osumnjičeni su od prije poznati policiji po drugim kaznenim djelima.

Kriminalnu skupinu, uz hrvatske državljane, činili su i državljani Ukrajine i Srbije, no, kako je rečano, skupina nije povezana sa “Zemunskim klanom”.

Žrtve za “rad” u Španjolskoj su tražili i na području Međimurja

Svoje “hrvatske” žrtve skupina je tražila na području Međimurja, Zagreba i Koprivnice. Pošto bi ih na prijevaru vrbovali obećavajući im ugostiteljski posao u Španjolskoj, skupina je djevojkama organizirala prijevoz do Španjolske i smještaj. Ondje su djevojke prisiljavane na uličnu prostituciju. Cijene njihovih seksualnih usluga kretale su se od 20 do 100 eura, a 70 posto zarade djevojke su morale davati svodnicima koji su ih stalno nadzirali i svaki dan psihički i fizički zlostavljali, piše Jutarnji.hr. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije