Dobila 15 mjeseci zatvora za paljenje stana i gušenje sinčića

M. G. nepravomoćnom je presudom varaždinskoga Županijskog suda osuđena na godinu dana i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva s dragovoljnim odustankom te zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prema presudi, optužena je 16. lipnja prošle godine, kako bi lišila života svog tada šestogodišnjeg sina i sebe, i to zbog nesređenih obiteljskih odnosa, izazvala požar u stanu u kojem je živjela iznad jednog ugostiteljskog objekta u Lopatincu (prije Monaco, a sada je to Aquarius).

Najprije je upaljačem zapalila stol, stolnjak na stoliću za televizor i bilježnice na radnom stolu u dnevnoj sobi te dasku za glačanje, stolnjak na kozmetičkom stoliću i podnožje kreveta u spavaćoj sobi. Zatim je dječaku, koji je spavao, oko vrata omotala i zategnula kabel sušila za kosu. Kada se dječak počeo gušiti, otpustila je kabel, ali je uzela kabel glačala i omotala ga sebi oko vrata. Uzela je i nož dug 23 centimetra, legla na krevet i pet se puta ubola u prsa.

Potom je još i zapalila jastuk na krevetu koji se nalazi između nje i sina. No, kada je vidjela da dječaku gori kosa, mobitelom je nazvala šogora koji je živio u stanu pokraj nje. Kad je došao, otključala mu je vrata i zajedno s djetetom izašla iz stana.

Dječak je tom prilikom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, što je okvalificirano kao ozljeda lake naravi.

Mjesecima bez plaće

– Presuda je donesena i nemam više što reći. Taj dio priče za mene je završen – kazala nam je u srijedu osuđena M. G., koja ima pravo povremeno viđati sina smještenog kod djeda i bake s očeve strane.

Njezina je majka rekla da je kćeri bilo jako teško raditi u šogorovu kafiću, što je optužena, kako neslužbeno doznajemo, ispričala i na sudu.

– Više puta sam joj rekla da ispriča svima što se dogodilo jer će je osuđivati. Znam da joj je bilo jako teško raditi u kafiću i da ju je nevjenčani suprug znao i istući. Kad je završio u zatvoru, radila je za njegove a da mjesecima nije dobivala plaću.

Nije znala više što bi, pa je rekla da se mora maknuti jer joj je svega previše. I tada se dogodilo to što se dogodilo – ispričala je njezina majka.

Šogor: Maloga moramo tjerati na susrete s majkom!

– To je sramotna kazna! Toliko se dobiva za neka manja djela poput krađe, a ne za zapaljenje djeteta – kazao je jučer M. V., dječakov stric i šogor optužene. Dječak se, dodaje, polako oporavlja i trebat će još najmanje pola godine posjećivati liječnike.

– O njemu se brinu moji roditelji i ja, a majka ima pravo na jedan susret mjesečno. Upravo ga vozimo u Centar za socijalnu skrb u Čakovcu. Maloga moramo tjerati, nije mu volja ići – tvrdi M. V.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije