Krađe diljem Međimurja: Uhvaćeni lopovi koji su krali u G. Kuršancu i Selnici

U Pribislavcu, u Ulici Matije Gupca 26./27. siječnja, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu tako da je podesnim alatom pokidao lokot na poklopcu motora radnog stroja “valjak” u vlasništvu privatnog poduzeća iz Zagreba, a zatim iz spremnika za gorivo otuđio oko 40 litara dizelskog goriva. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

U Čakovcu u Ulici Kralja Tomislava, 26./27. siječnja nepoznati počinitelj provalio je u privatnu trgovinu u vlasništvu muškarca (51). Počinitelj je podesnim alatom nasilno otvorio ulazna vrata, a zatim je iz trgovine otuđio ladicu registar kase u kojoj se nalazilo nekoliko stotina kuna. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

U Nedelišću, u Štamparskoj ulici 28. siječnja u vremenu od 18 do 20 sati nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 51-godišnjakinje, a koju koristi 39-godišnjakinja iz Nedelišća. Počinitelj je uz zid kuće prislonio ljestve, a zatim je sa ležišta skinuo prozor koji se nalazi na visini od 2,70 metara od tla. Iz unutrašnjosti obiteljske kuće otuđio je 4 zlatna lančića, 2 zlatne narukvice, 4 zlatna prstena, 2 para ženskih naušnica i 2 vjenčana prstena vlasništvo 39-godišnje žene. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 10 tisuća kuna.

U Pribislavcu u polju zvanom “Berek”, 27./28. siječnja nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću vlasništvo 57-godišnjeg muškarca iz Pribislavca. Počinitelj je podesnim alatom potrgao lokot na metalnim vratima ograđenog kupinjaka, a zatim je vrata otuđio.

Potom je potrgao lokot na drugim vratima ograđenog voćnjaka koji se nalazi uz kupinjak, gdje je nasilno provalio u pčelinjak potrgavši metalni zid pčelinjaka koji je također otuđio. Iz unutrašnjosti je otuđio i plinski štednjak.

Nakon toga nepoznati počinitelj je prerezao metalni lanac na vratima ograde pčelinjaka vlasništvo 72-godišnjaka iz Pribislavca, te je iz unutrašnjosti otuđio 3 limene bačve od 200 litara, 1 limenu bačvu za sušenje mesa i 2 željezna stupa za voćke.

Na kraju nepoznati počinitelj potrgao je lokot na vratima ograde voćnjaka 76-godišnjakinje iz Pribislavca, te  otuđio dio metalnih vratiju. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

U Dunjkovcu,u Glavnoj ulici 29. siječnja u vremenu od 1 do 8 sati nepoznati počinitelj provalio je u kafe bar privatnog poduzeća iz Dunjkovca. Nepoznati počinitelj nasilno je otvorio prozor na stražnjoj strani objekta, a zatim je iz unutrašnjosti iz prostora šanka otuđio razna alkoholna i bezalkoholna pića. Također nasilno je otvorio i 2 aparata za igru na sreću vlasništvo privatnog poduzeća iz Ivanovca, odakle je otuđio neutvrđenu količinu kovanica.
Materijalna šteta cijeni se na  više od tisuću kuna.

U Gornjem Kuršancu, u blizini rijeke Drave u predjelu zvanom “Dobšina graba” nepoznati počinitelj je iz nezaključanog osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka otuđio šest ribičkih štapova vlasništvo 56-godišnjeg muškarca iz Varaždina. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U blizini naselja Kuršanec, u šumskom predjelu zvanom “Čep” u vremenu od 6. do 8. siječnja nepoznati počinitelj ili više njih porušio je i otuđio drvo hrasta ukupne drvne mase oko 6,5 metara kubnih, čime je Hrvatske šume oštetio za više tisuća kuna.

U blizini Svete Marije, u šumi zvanoj “Stara šuma” u vremenu od 17. do 25. siječnja nepoznati počinitelj ili više njih motornom pilom porušio je i otuđio 115 stabala vrbe, bagrema i topole ukupne drvne mase 16,03 metara kubnih, čime je hrvatske šume oštetio za više od 10 tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je krađu počinio muškarac (25) iz Svete Marije od kojeg je dio otuđenih drva oduzet, a za ostalim počiniteljima se još uvijek traga.

Nedaleko Zasadbrega na području zvanom “Habaj” u vremenu od 25. do 27. siječnja nepoznati počinitelj je demontirao i otuđio 22 metra bakrenih kanalica i 4 metra bakrenih cijevi za odvod oborinskih voda sa vikend kuće vlasništvo 66-godišnjaka iz Sljemenica.

Materijalna šteta procjenjuje sa na iznos od nekoliko tisuća kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanja utvrđeno je da su krađu počinili 35-godišnjak, 25-godišnjak i maloljetnik iz Štrukovca.

Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Kako javlja PU Međimurska, čije izvješće prenosimo u potpunosti, uhvaćeni su lopovi koji su krali u Gornjem Kuršancu i Selnici

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dvojicom maloljetnika iz Kuršanca, uz prisustvo djelatnice Zavoda za socijalnu skrb iz Čakovca, utvrđeno je da su tijekom 2011. godine počinili ukupno 9 kaznenih djela imovinskih delikata:

– u vremenu od 28. do 30. rujna 2011. godine u Gornjem Kuršancu pokušaj teške krađe iz vikend kuće 60-godišnjaka iz Gornjeg Kuršanca,
– u vremenu od 28. do 30. rujna 2011. godine tešku krađu iz spremišta 75-godišnjaka iz Varaždina,
– u Gornjem Kuršancu u Čakovečkoj ulici, 28. rujna tešku krađu iz auto-kamp prikolice zagrebačkih registarskih oznaka,
– u vremenu od 9. do 18. rujna 2011. godine u Kuršancu pokušaj teške krađe iz vikendice 32-godišnjaka iz Vularije,
– u Kuršancu 18. rujna 2011. godine tešku krađu iz osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka,
– u Gornjem Kuršancu 19./20. rujan 2011. godine pokušaj teške krađe iz prostorija nautičkog kluba,
– u Kuršancu, 30./31. srpnja 2011. godine pokušaj teške krađe iz vikendice 63-godišnjakinje iz Varaždina,
– u Gornjem Kuršancu, od 13. do 16.  kolovoza 2011. godine tešku krađu iz vikendice,
– u Gornjem Kuršancu, 31. kolovoza 2011. godine krađu ribičkih štapova iz osobnog vozila varaždinskih registarskih oznaka.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 26-godišnjakom iz Sitnica utvrđeno je da je zajedno sa 27-godišnjakom iz Murskog Središća i maloljetnikom iz Murskog Središća počinio više kaznenih djela:
– u Selnici, u ulici Zrinskih, 17./18. siječnja pokušaj teške krađe iz gospodarskog objekta 63-godišnjaka,
– u Selnici, u ulici Zrinskih 17./18. siječnja tešku krađu iz gospodarskog objekta 60-godišnjaka,
– u Selnici, u ulici Zrinskih, 17./18. siječnja oštećenje na osobnom automobilu čakovečkih registarskih oznaka na štetu 36-godišnjakinje,
– u Murskom Središću, u ulici Kralja Zvonimira, 17./18. siječnja tešku krađu iz garaže 65-godišnjaka,
– u Selnici, u ulici Trnje, 17./18. siječnja krađu na štetu 52-godišnjaka iz Selnice.

Također, za 26-godišnjaka utvrđeno je da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari pošto je posjedovao 8 komada metaka kalibra 7.62 milimetara, koji su se nalazili u dva spremnika automatske puške.

Djelatnici Policijske uprave međimurske provode kriminalistička istraživanja vezano uz izvršenje teške krađe koja je izvršena tijekom noći 13./14. siječnja u Prelogu na štetu privatnog poduzeća.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su dvojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ovo kazneno djelo. Izvršenim pretragama pronađen je i oduzet velik dio otuđenih predmeta. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, te slijedi nadopuna događaja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije