Crni vikend: Svađe i tučnjave, prometne nesreće, požari, padovi…

Crni vikend: Svađe i tučnjave, prometne nesreće, požari, padovi…

Goričan: Potukli se u kafiću

U Goričanu, u Dravskoj ulici, 10. prosinca oko 23.55 sati, u ugostiteljskom objektu, pod utjecajem alkohola 23-godišnjak iz Goričana bezrazložno je udario šakom u glavu 44-godišnjaka iz Goričana koji je također bio pod utjecajem alkohola. Nakon što je 44-godišnjak pao na pod nastavio ga je udarati  nogama po tijelu.

Izvršenim liječničkom pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je 44-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv 23-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu, kao i Optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Kroz prozor ispalio više hitaca u pravcu kuće

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se u Lončarevom naselju, 11. prosinca oko 11 sati, trojica muških osoba, 25., 29. i 19-godišnjak iz Lončarevog naselja, sa osobnim automobilom čakovečkih registracijskih oznaka dovezli do obiteljske kuće 27-godišnjaka, te je jedan od njih kroz otvoreni prozor vozila ispalio više hitaca pištoljem u pravcu kuće. Na kući nisu uočena nikakva oštećenja. Kriminalistička istraživanja su u tijeku, te slijedi nadopuna događaja.

U Gornjem Kuršancu narušavali javni red i mir, posvađali se i potukli

U Gornjem Kuršancu, u Čakovečkoj ulici, 10. prosinca oko 17.30 sati, na parkiralištu ugostiteljskog objekta javni red i mir na naročito drzak način narušavali 54-godišnjak iz Varaždina, 30-godišnjak iz Zagreba i 57-godišnjakinja iz Varaždina, tako da su vikali i međusobno se vrijeđali pogrdnim riječima zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa.

30-godišnjak i 57-godišnjakinja rukama su udarali po vratima objekta pokušavajući ući u unutrašnjost, na što je 54-godišnjak izašao iz objekta i  rukama oko vrata obuhvatio 57-godišnjakinju. Nakon toga 30-godišnjak je uzeo letvu i nasrnuo na 54-godišnjaka koji je u strahu pobjegao u objekat.

U Županijskoj bolnici Čakovec 57-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržana na promatranju.

Protiv 54-godišnjak iz Varaždina, 30-godišnjak iz Zagreba i 57-godišnjakinje iz Varaždina slijedi Optužni prijedlog  Prekršajnom sudu u Čakovcu. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, te slijedi nadopuna događaja.

85-godišnjak automobilom udario motociklistu

U Nedelišću na raskrižju Varaždinske i Vrtne ulice, 9. prosinca oko 17.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 85-godišnjak iz Nedelišća, dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udario u motocikl čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim upravljao 38-godišnjak iz Čakovca.

Ozlijeđenom vozaču motocikla u Županijskoj bolnici Čakovec pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede, zbog kojih je zadržan na liječenju. Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Izbio požar u ugostiteljskom objektu u Kotoribi

U Kotoribi, u Ulici Kralja Tomislava, 10. prosinca od 2 do 4 sati,  došlo je do  požara  u  ugostiteljskom objektu privatnog poduzeća. U požaru je izgorio aparat za kavu, rashladna vitrina, kasa, klima, televizor, glazbena linija, točionik sokova i novac, a strop i pod su nagorjeli.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kotoriba. Inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrdio je da je mogući uzrok poduzeta ljudska radnja (zapaljenje otpada u PVC kanti za smeće u kojoj su bili odbačeni opušci cigareta). Materijalna šteta procjenjuje se na više od sto tisuća kuna. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Palovec: 55-godišnjaknja se prevrnula biciklom te zadobia teške ozljede

Kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da u Palovcu, u Športskoj ulici, 9. prosinca oko 15.30 sati, vozačica bicikla 55-godišnjakinja iz Palovca prilikom  skretanja biciklom izgubila je nadzor nad upravljanjem vozilom, zbog čega se prevrnula i pala na kolnik.

Ozlijeđenoj 55-godišnjoj biciklistici u Županijskoj bolnici Čakovec pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Provedena policijska akija “Alkohol i droga”: Utvrđeno devetnaest prekršaja

Na području Policijske uprave međimurske, tijekom noći 10./11.  prosinca od 23 do 5 sati, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i PU Maribor provedena je operativna akcija “Alkohol i droga”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 19 prekršaja, od čega:
– 14 prekršaja upravljanja vozilom kada je u organizmu prisutan alkohol,
– 1 prekršaj uporabe svjetala u prometu,
– 1 prekršaja nepostupanja po znaku policijskog službenika,
– 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i
– 2 ostala prekršaja.

Iz prometa je isključeno 15 vozača. Najveća utvrđena koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila 53-godišnjaka, u količini od 2,30 g/kg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije