Pune ruke posla za policiju: Krađe, eksplozivi, padovi, nesreće…

Pune ruke posla za policiju: Krađe, eksplozivi, padovi, nesreće…

Pokušali ukrasti drva agacije, spriječili ih policajci

U šumskom predjelu zvanom “Sajmište”, između naselja Čakovec i Pribislavec, 3. prosinca od 13 do 14.20 sati, 39. i 24-godišnjak iz Pribislavca ručnom pilom i sjekirom porušili su drva agacije ukupne drvne mase oko 2m³, te ih pripremili za odvoženje.

U svojoj nakani spriječili su ih policijski službenici koji su ih zatekli u izvršenju kaznenog djela. Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.


U kafiću joj ukrao mobitel iz torbice

U Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, 4. prosinca od 3 do 4 sati, nepoznati počinitelj u ugostiteljskom objektu iskoristio je nepažnju ženske osobe, te joj iz torbice otuđio mobitel.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv svih počinitelja krađa slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Prilikom rušenja stabala u šumi pronašao dio minobacačke mine

U Banfiju, 2. prosinca oko 13.50 sati, muškarac iz Banfija, prilikom rušenja stabala u šumi pronašao je dio minobacačke mine call. 82 mm, zaostale iz II. svjetskog rata, a koju je izuzeo Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske.

Zbog poremećaja rada srca izgubio svijest te pao na kolnik

U Murskom Središću, u Martinskoj ulici, 3. prosinca oko 13.15 sati, vozač bicikla, 80-godišnjak iz Murskog Središća, krećući se pješačko-biciklističkom stazom u jednom trenutku uslijed bolesti (poremećaj rada srca) izgubio je svijest, zbog čega se prevrnuo sa bicikla i pao na kolnik.

Vozilom Hitne medicinske pomoći vozač bicikla prevezen je Županijsku bolnicu Čakovec gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život pa je zadržan na liječenju.

50-godišnjak pao niz stepenice na dijete

U Pušćinama, u Čakovečkoj ulici, 4. prosinca oko 18,30 sati, 50-godišnjak pod utjecajem alkohola u naručju je nosio unuka, međutim kod izlaska iz kuće spotaknuo se niz stepenice kojim prilikom je pao na dijete. U Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je dijete zadobilo tešku tjelesnu ozljedu, te je zadržano na liječenju.

Ustrijelio labuda i pobjegao u terenskom vozilu

Policijska uprava međimurska primila je u subotu u 12,40 sati dojavu građanina koji kod izletišta Marina u Prelogu začuo pucanj, a potom je pronašao ranjenog labuda koji je ubrzo uginuo. U neposrednoj blizini uočio je terensko vozilo koje se udaljavalo s mjesta događaja.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku. Labudovi su u Hrvatskoj zaštićena vrsta, a kazne za ubijanje tih ptica kreću se i do 10.000 kuna. Preko zime u Hrvatskoj živi nekoliko tisuća labudova, koji obitavaju i na jezeru HE Dubrava u Prelogu.


Provedena akcija “Vlak je uvijek brži”: Utvrđeno 64 prekršaja

Na području Policijske uprave međimurske, 30. studenog i 1. prosinca (srijeda i četvrtak), u cilju daljnjeg poboljšanja stanja sigurnosti prometa, te suzbijanja prekršaja sudionika u prometu na prijelazima ceste preko željezničke pruge, provedena je operativna akcija “Vlak je uvijek brži”.

U Čakovcu na prijelazu ceste preko željezničke pruge Buzovec, 1. prosinca od 11 do 12 sati, operativnu akciju policijski službenici proveli su u suradnji s predstavnicima “HŽ Holding-a”, a koji u razdoblju od 17. studenog do 8. prosinca provode akciju preventivnog karaktera također “Vlak je uvijek brži” te su vozačima dijelili promotivni materijal.

Tijekom provođenja akcije, utvrđeno je ukupno 64 prekršaja, od čega:

– 8 prekršaja nepropisne brzine,
– 4 prekršaja prisutnosti alkohola u organizmu,
– 14 prekršaja na prijelazu ceste preko željezničke pruge (nezaustavljanje na crveno svijetlo gdje su svjetlosni uređaji),
– 1 prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge (nezaustavljanje na prijelazu gdje nema svjetlosnih uređaja),
– 1 prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
– 10 prekršaja uporabe svjetala u prometu,
– 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja,
– 1 prekršaj neustupanja prednosti prolaska drugom vozilu,
– 1 prekršaj neustupanja prednosti prolaska pješaku,
– 8 prekršaja tehničke neispravnosti vozila,
– 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i
– 6 ostalih prekršaja.

Iz prometa su isključena 4 vozača i 1 vozilo. Tijekom dva dana provođenja akcije, dogodile su se dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. Za vrijeme akcije nisu zabilježene prometne nesreće na prijelazu ceste preko željezničke pruge.

Na području Policijske uprave međimurske tijekom 2009. godine na željezničko-cestovnim prijelazima dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća od čega 3 sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 2 osobe lake tjelesne ozljede, te 9 prometnih nesreća sa nastalom materijalnom štetom.

Tijekom 2010. godine dogodilo se ukupno 5 prometnih nesreća od čega 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile lake tjelesne ozljede, te 3 prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom.

U prvih deset mjeseci 2011. godine dogodilo se 8 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Proteklog vikenda dogodilo se devet prometnih nesreća

Tijekom vikenda dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća, od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 7 osoba zadobilo lake tjelesne ozljede, te 4 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
– neprilagođena i nepropisna brzina u 7 slučaja,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje u 1 slučaju,
– ostale greške u 1 slučaja.

Tijekom vikenda zabilježena je prisutnost alkohola u organizmu kod 3 sudionika prometnih nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije