Crni vikend: Tučnjave, napad na policajce, krađe…

Crni vikend: Tučnjave, napad na policajce, krađe…

Pribislavec: Udario ga bez povoda

U Pribislavcu, na parkiralištu u Ulici Braće Radića, 12. studenog oko 10 sati, muškarcu iz Pribislavca prišao je nepoznati muškarac, te ga bez povoda udario šakom. Uslijed udarca muškarac je pao i rukom udario po stalku za bicikle.

Izvršenim liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici u Čakovcu utvrđeno je da je oštećeni zadobilo tešku tjelesnu ozljedu. Provode se kriminalistička istraživanja vezana na utvrđivanju počinitelja.


16-godišnjak spriječavao dvojicu policajaca u obavljanju dužnosti

U Čakovcu, kod glavnog Željezničkog kolodvora u Ulici dr. Ivana Novaka,  11. studenog oko 18.45 sati, 16-godišnjak iz Miholjanca, spriječio je dvoje policijskih službenika u obavljanju službene radnje koju su prema njemu poduzimali u okviru sprječavanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu.

Prilikom savladavanja otpora počinitelja koji se udaljavao s mjesta događaja, on je rukom udario dvojicu policijskih službenika koji su zadobili lake tjelesne ozljede.

Nad počiniteljem su uporabljena sredstva prisile, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu, kao i Optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu.


Hlapičina: Ukrao zaključani moped

U Hlapičini, 12. studenog od 18.30 do 20.35 sati, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost vlasnika, te je ispred ugostiteljskog objekta otuđio zaključani moped čakovečkih registracijskih oznaka.

U 23.30 sati policijski službenici moped su pronašli odbačen uz cestu u Hlapičini. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Provedena akcija “Alkohol”: Rekorder 29-godišnjak iz Jurovca sa 2,79 promila alkohola

Na području Policijske uprave međimurske, tijekom noći 11./12. i 12./13. studenog, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provedena je operativna akcija “Alkohol”.

Tokom akcije utvrđeno je ukupno 46 prekršaja, od čega:
– 26 prekršaja upravljanja vozilom kada je u organizmu prisutan alkohol,
– 2 prekršaja upravljanja nepropisnom brzinom
– 2 prekršaja uporabe svjetala u prometu,
– 1 ne postupanje po znaku policijskog službenika,
– 1 prekršaj mladog vozača,
– 1 tehnička neispravnost vozila,
– 1 upravljanje neregistriranim vozilom,
– 5 nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 7 ostalih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 26 vozača i 2 vozila. Najveća utvrđena koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila 29-godišnjaka iz Jurovca, 12. studenog poslije ponoći, a iznosila je 2,79 g/kg, a koji je ujedno skrivio prometnu nesreću u Selnici (slijetanje vozila s ceste).

Izvješće PU Međimurske o krađama diljem Međimurja: U Hodošanu tri krađe, Murskom Središću, Črečanu, Prelogu, kod Donjeg Hrašćana

U Hodošanu, u Glavnoj ulici, 10./11. studenog od 23.30 do 6.30 sati, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio nekoliko kutija cigareta.

Potom je otvorio aparat za igru iz kojeg je otuđio domaći novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

U Glavnoj ulici, 10./11. studenog od 19.30 do 6 sati, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio neutvrđenu količinu raznih vrsta cigareta, alkoholnih pića, suhomesnatih proizvoda, slatkiša i domaći novac.

Potom je prerezao kablove telefona, POS uređaja i senzora vanjskog reflektora. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Ulici Braće Radića, 10./11. studenog od 22.30 do 6 sati, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio domaći novac.

Potom je nasilno otvorio tri aparata za igru iz kojih je otuđio domaći novac.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Glavnoj ulici, 10./11. studenog od 22.30 do 6 sati, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je u unutrašnjosti nasilno otvorio aparat za igru iz kojeg je otuđio domaći novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

U Murskom Središću, u Ulici Marof, u razdoblju od 31. listopada do 12. studenog, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, tako da je  podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je u unutrašnjosti ispreturao stvari i otuđio nekoliko boca vina.

Potom je nasilno otvorio vrata gospodarskog objekta iz kojeg nije ništa otuđio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

U istom mjestu, u Ulici Marof, u razdoblju od 1. do 12. studenog, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekt muškarca iz Zagreba, tako da je tjelesnom snagom nasilno otvorio vrata spremišta iz kojeg je otuđio dva produžna kabela dužine 25 metara i jedan šator.

Potom je s vanjske strane objekta skinuo jedno krilo prozora drugih prostorija gospodarskog objekta iz kojih nije ništa otuđio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

        

U Črečanu, 11./12. studenog od 18 do 7.30 sati, nepoznati počinitelj provalio je u podrum obiteljske kuće, tako da je na neutvrđeni način skinuo lokot sa vratiju podruma, a zatim je ušao u unutrašnjost odakle je otuđio tri kanistra sa vinom. Potom je iz nezaključanog kokošinjca otuđio 12 komada kokoši.                             
Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Prelogu, u Glavnoj ulici, 13. studenog od 1 do 4 sati, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iskoristio nepažnju ženske osobe iz Preloga, te joj iz torbice koja se nalazila na klupi otuđio mobilni telefon, a iz garderobe kaput. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

U polju zvanom “Kačak”, nedaleko mjesta Donji Hrašćan, u razdoblju od 3. do 13. studenog, nepoznati počinitelj otuđio je dvije košnice sa pčelama. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije