Što se dogodilo na pruzi između Čakovca i Varaždina?

Što se dogodilo na pruzi između Čakovca i Varaždina?

Portak Vlakovi.com objavio je da je u četvrtak ponovno zabilježena nezgoda na željezničkoj pruzi, podsjećajući na događaj od 11. listopada, kad je između Varaždina i Čakovca u blizini šumskog predjela zvanog “Čep” nepoznati počinitelj postavio je preko tračnica i pragova pruge betonsku ploču promjera oko 80 cm i debljine oko 10 cm, na koju je naletio putnički vlak.

– Ni mjesec dana nakon ovog “terorističkog” čina opet isto. Materijalna šteta na vlaku i pruzi, prema prvim policijskim podacima je puno veća, a čak je bilo i par otkazanih vlakova zbog velikih zakašnjenja i kaosa koji je nastao zbog ovog čina. Postavlja se pitanje dali se ovaj događaj mogao spriječiti?

Naime u svim civilizacijama ovakav čin karakterizira se kao teroristički napad zbog namjernog ugrožavanja života više od stotinjak ljudi. Ozbiljno se shvaća svaki takav pokušaj, te se odmah oštro i odlučno kreće u rješavanje tog problema, te se bez milosti i nježnosti reagira prema svakom umješanom.

Na žalost ni danas nema odlučne reakcije policijskih službi, već se čeka da idući tjedan ili mjesec stvarno nastrada stotinjak ljudi, kako bi se počelo razmišljati o problemu koji je sve češći i češći… – piše portal Vlakovi.com.

Tragom toga zatražili smo informaciju u Policijskoj upravi međimurskoj. Glasnogovonik Krunoslav Gosarić kaže da je HŽ prijavio događaj, ali još nije utvrđeno je li vlak doista na nešto naletio.

Prijavljen je kvar na lokomotivi, no zasad nema naznaka da je naletio na prepreku na pruzi. Je li ispao koji komad stroja ili je ipak riječ o namjernom postavljanju zapreke, pokazat će istraga, kaže Gosarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije