U Merhatovcu izgorio štagalj, lopovi aktivni diljem Međimurja

U Merhatovcu izgorio štagalj, lopovi aktivni diljem Međimurja

U Merhatovcu, 20. listopada od 22 do 23 sati, nepoznati počinitelj je na neutvrđeni način ušao u zaključani štagalj gdje je izazvao požar na gospodarskim objektima, 46-godišnjaka iz Zagreba.

U požaru je izgorio drveni štagalj u kojem se nalazio osobni automobil, prikolica – samogradnja, motokultivator i razni poljoprivredni alat. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrdio je da je uzrok poduzeta ljudska radnja.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u Čakovec.

Dvije krađe također u Merhatovcu

U Merhatovcu u razdoblju od 12. do 20. listopada, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, tako da je podesnim predmetom razbio staklo na prozoru kuće, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio aparat za zavarivanje i dva produžna kabla. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

U istom mjestu u razdoblju od 15. do 20. listopada, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, tako da je podesnim predmetom razbio staklo na prozoru kuće, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio bakreni poklopac kotla za pečenje rakije. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Belica: Ukrao električnu bušilicu

U Belici, u Cvjetnoj ulici, 19. listopada od 12  do 12.30 sati, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta obiteljske kuće otuđio električnu bušilicu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.


U Sveti Jurju u Trnju i Donjem Kraljevcu ukrali bakrene cijevi

U Svetom Jurju u Trnju, 21./22. listopada od 20 do 8.30 sati, nepoznati počinitelj je sa crkve tjelesnom snagom demontirao i otuđio dvije bakrene cijevi  za odvodnju oborinskih voda, dužine 3 i 6 metara. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

U Donjem Kraljevcu, u Ludbreškoj ulici, 21./22. listopada od 20 do 3.20 sati, nepoznati počinitelj je sa crkve tjelesnom snagom demontirao i otuđio dvije bakrene cijevi za odvodnju oborinskih voda, dužine 5 i 6 metara. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Kod Gornjeg Kuršanca ukrao dva nezaključana bicikla

U području zvanom “Šuma”, u blizini Gornjeg Kuršanca, 23. listopada od 16.30 do 18.30 sati, nepoznati počinitelj iskoristio je nepažnju i odsutnost vlasnika, te otuđio dva nezaključana bicikla. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije