Nemoćni protiv vandala na školskim igralištima

Nemoćni protiv vandala na školskim igralištima

Stanje na školskim igralištima i igralištima kojima su vlasnici mjesni odbori, općine ili nogometni klubovi, ali ih koriste i djeca, zadovoljavajuće je i u skladu je s osnovim sigurnosnim mjerama.

Zaključio je to međimurski župan Ivan Perhoč odgovarajući na vijećničko pitanje Željka Pavlica, kojega je zanimalo kakva je sigurnost djece na školskim igralištima. Župan je poslao pitanja na svih 25 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač Međimurska županija.

Iz pristiglih odgovora može se zaključiti da su svi golovi i koševi na školskim igralištima osigurani i pričvršćeni za podlogu, iza golova nalazi se zaštitna mreža, te su igrališta propisno odvojena od cesta, a većina ih je ograđena s jedne ili više strana. No, problemi nastaju kad nema nastave, naročito za vrijeme školskih praznika i vikenda, kad igrališta koriste mladi tijekom večernjih sati. Na žalost, tada često dolazi do devastiranja imovine. Ni jedna poduzeta mjera sprječavanja takvog ponašanja nije donijela zadovoljavajuće rezultate. U rješavanje problema trebala bi se stoga uključiti i šira društvena zajednica – ističe župan Perhoč.

Zatražio je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da sukladno Državnom predagoškom standardu donese normative za izgradnju školskih igrališta na način da se odrede unificirane mjere sigurnosti jednake za sva školska igrališta. Takavog pravilnika, naime, nema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije