U petak zabilježene prometne nesreće u Čakovcu i Peklenici

U petak zabilježene prometne nesreće u Čakovcu i Peklenici

U Zagrebačkoj ulici u Čakovcu, 14. listopada oko 16.10 sati, dogodila se prometna nesreća koju je skrivio vozač čakovečkih registracijskih oznaka, 25-godišnjak iz Nedelišća.

On nije držao potreban razmak između vozila te je zbog toga u izbjegavanju udara vozilom u vozilo ispred sebe prešao je na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil s kojim upravljao 21-godišnjak iz Savske Vesi.

Nakon udara osobni automobil s kojim je upravljao 25-godišnjak u zanošenju udario je u policijsko službeno vozilo.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena su dva vozača i putnica. Kod 19-godišnje putnice u vozilu s kojim je upravljao 21-godišnjak, utvrđene su teške tjelesne ozljede, a kod vozača 21. i 22-godišnjaka lake tjelesne ozljede.

Protiv 25-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Peklenici, na raskrižju Čakovečke ulice i Ulice dr. Ante Starčevića, 14. listopada oko 14.50 sati, dogodila se prometna nesreća koju je skrivio 59-godišnji vozač osobnog automobila iz Peklenice.

Njemu je ustanovljeno alkohol u količini od 0,25 g/kg. Dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreču tom cestom. Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 30-godišnjak iz Peklenice.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 30-godišnji vozač, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede pa je zadržan na liječenju.

Protiv 59-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Proteklog vikenda zabilježeno pet prometnih nesreća

Tijekom vikenda dogodilo se ukupno 5 prometnih nesreća, od čega 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 4 osobe lake tjelesne ozljede, te 1 prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
– neprilagođena i nepropisna brzina u 2 slučaja,
– nepoštivanje prednosti u 1 slučaju,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti u 1 slučaju,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag u 1 slučaju.

Tijekom vikenda nije zabilježena prisutnost alkohola u organizmu kod  sudionika prometnih nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije