Starica zbog dvostrukog ubojstva na prisilnom liječenju

Starica zbog dvostrukog ubojstva na prisilnom liječenju

Javnost je u lipnju prošle godine zgrozilo dvostruko ubojstvo u sobi udomiteljske obitelji Zamuda u Praporčanu, gdje je štićenica Alojzija Pokrivač (86) ubila dvije štićenice doma, Magdalenu Horvat (81) i Mariju Županec (88). Istražili smo kako je završilo suđenje.

Županijski sud u Čakovcu A. Pokrivač je proglasio krivom i odredio joj prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu u trajanju od šest mjeseci.

Utvrđeno je da je 20. lipnja 2010. u ranim noćnim satima u sobi udomiteljske obitelji u stanju duševnog rastrojstva, zbog čega nije mogla shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima, sjekirom izudarala dvije stanarke doma s ciljem da ih liši života. Znajući da zbog svoje životne dobi, fizičke nemoći i otežanog kretanja nisu u stanju pružiti joj otpor, prišla im je dok su spavale i sjekirom ih više puta udarila po glavi i tijelu.

Od ozljeda nesretne su starice iskrvarile. Sud je zaključio da ih je u neubrojivom stanju usmrtila na krajnje podmukao način.

Dejan Čemerika s više uboda nožem ubio bratića Marija

Javnost je u travnju ove godine zgrozilo i ubojstvo na cesti između Podturena i Ferketinca. Tamo je Marija Čemeriku (31) iz Palinovca s više uboda nožem ubio njegov bratić Dejan Čemerika (21), a prema navodima policije, motiv ubojstva bilo je koristoljublje.

Doznajemo da će suđenje D. Čemeriki zbog prebukiranosti čakovečkog suda biti održano na Županijskom sudu u Varaždinu. Prvo ročište održat će se za tjedan ili dva.

Policija prije dva tjedna češljala teritorij u potrazi za tijelom Krunoslava Kontreca

Za nešto više od tjedan dana nastavit će se i suđenje Krešimiru Marodiju (37) iz Domašinca, osumnjičenom za ubojstvo Krunoslava Kontreca iz Turčišća prije godinu dana.

Na ročištu će biti poznato što je osumnjičeni zapisivao u bilježnicu poslanu na grafološko vještačenje. Postoji mogućnost da se odmah donese i presuda. Nedavna policijska potraga za Kontrecovim tijelom nije dala rezultata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije