držeći ga ukrali mu novčanik

MASKIRANI MU UPALI U KUĆU Djedica (81) u šoku: ‘Čak su prerezali telefonske žice da ne mogu nazvati za pomoć’

- Ja sam spavao. Bilo je pola noći. Jedan od njih je jako tresnuo po ormariću i probudio me, dok me drugi snažno držao. Zbog straha rekao sam im gdje je novac, novčanik i kartice - ispričao nam je drhtavim glasom

Međimurska policija danas je javila o razbojništvu koje se dogodilo u Železnoj Gori.

– U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine oko 24 sata, u Železnoj Gori nekoliko maskiranih nepoznatih osoba počinilo je kazneno djelo “razbojništvo”. Naime, kroz otključana vrata garaže ušli su u obiteljsku kuću gdje su na spavanju zatekli vlasnika kuće, starije životne dobi. Uz prijetnju ukrali su mobitel i novčanik u kojem su se nalazile bankovne kartice, osobni dokumenti i novac. Nakon toga udaljili su se s vozilom u nepoznatom smjeru. 

U događaju vlasnik kuće nije zadobio tjelesne ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljima – javila je PU međimurska o ovom nemilom događaju.

Mi smo se uputili na mjesto događaja gdje smo pronašli žrtvu razbojnika. Zbog straha nije želio da mu otkrijemo identitet, no još uvijek u šoku ispričao nam je što se dogodilo protekle noći. Ima 81 godinu i živi sam, a mi ćemo ga nazvati Djedica.

– Bila je ponoć. Ja sam spavao kada su dvojica maskiranih mladića ušla u kuću kroz garažna vrata. Jedan od njih je jako tresnuo po ormariću i probudio me. Ja onako snen nisam odmah shvatio što se događa. No kada sam shvatio sav sam pretrnuo. Jedan me snažno držao, a drugi ‘operirao’ po kući – ispričao nam je drhtećim glasom.
Maskirani razbojnici uz prijetnju su ga tražili da im kaže gdje skriva novac, novčanik i kartice.

– Bojao sam se i rekao im. Srećom nije bilo puno novaca u novčaniku. Zatim su me tražili pin od kartice. Ja sam im rekao da je u novčaniku i onda su pobjegli – priča nam i otkriva da pina nije bilo u novčaniku.

– Zamislite, prerezali su telefonsku žicu kako ne bih mogao nikoga nazvati – kaže.

Otišao je do policijske postaje Štrigova, no tamo nije bilo nikoga. 

– Jako sam ogorčen što više ne radi postaja u Štrigovi. Svi mi moramo živjeti u strahu, dok netko kao ja to ne osjeti na vlastitoj koži. Nije mi drugo preostalo nego probuditi susjeda koji je nazavo policiju – ispričao nam je te dodao kako će ovaj trenutak pamtiti cijeli život i ne želi nikome da to doživi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije