Pokušali ukrasti 28 komada bakrenih izolatora s pruge

Pokušali ukrasti 28 komada bakrenih izolatora s pruge

U Čakovcu, na željezničkog pruzi Čakovec – Republika Slovenija, 8. rujna oko 10.30 sati, maloljetnik iz Pribislavca i nepoznata muška osoba podesnim predmetom presjekli su izolirani prespoj sa tračnica od ukupno 28 komada bakrenih izolatora raznih dužina i promjera i pripremili ih za odnošenje, ali su ih u tome spriječili djelatnici poduzeća “HŽ-infrastruktura” sa sjedištem u Zagrebu.

Maloljetnika su zadržali do dolaska policijskih službenika, dok se druga muška osoba udaljila u nepoznatom pravcu.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a protiv maloljetnika slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu. Po pronalasku druge muške osobe slijedi nadopuna događaja.

Provalio u gospodarsku zgradu ui ukrao benzin, špricu, produžne kablove…

U Svetom Martinu na Muri, u Ulici Marof, 7./8. rujna od 20.30 do 6 sati, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarsku zgradu u dvorištu obiteljske kuće, tako da je podesnim predmetom nasilno slomio lokot na vratima, a zatim iz unutrašnjosti otuđio bakrenu špricu za vinograd, kanistar sa 10 litara benzina, potopnu pumpu, dvoja građevinska kolica i tri produžna kabla dužine 10, 15 i 30 metara.

Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.   
      

U polju pronašao topnički projektil

U poljskom predjelu zvanom “Capaš”, između Orehovice i Svetog Križa, 8. rujna oko 9 sati, 42-godišnjak iz Orehovice, obrađujući njivu pronašao je topnički projektil call.75 mm zaostao iz II. Svjetskog rata.

Projektil je izuzeo Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije