Crni vikend obilježile krađe, prometne nesreće i pokušaj ubojstva

Crni vikend obilježile krađe, prometne nesreće i pokušaj ubojstva

Kako smo jučer izvijestili, u Domašincu, u Ulici Pere Pintara, 4. rujna oko 16.35 sati, 19-godišnjak iz Domašinca s pištoljem u ruci došao je do kuće ispred koje je sjedilo troje muških osoba. Odmah po dolasku mladić je uperio pištolj call. 7.65 mm, kojeg je neovlašteno posjedovao, prema 38-godišnjaku iz Domašinca, koji je bio u društvu svoga brata i maloljetnog sina.

Nakon što je pištolj uperio u smjeru oštećenog, maloljetni sin oštećenog uhvatio je za ruku počinitelja pa je došlo do opaljenija pištolja. Nakon toga u naguravanju i međusobnom hrvanju pištolj je još jednom opalio tako da je u cijelom događaju jedno zrno oštetilo stepenice obiteljske kuće, dok je drugo zrno oštetilo zadnje desno staklo na vozilu čakovečkih registracijskih oznaka u vlasništvu oštećenog.

U tučnjavi i naguravanju 19-godišnji počinitelj zadobio je lake tjelesne ozljede, te je uhićen. Kriminalistička istraživanja su tijeku u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Vularija: Uzgajao indijsku konoplju, a policajcima predao i naoružanje
 

U Vulariji, u Ulici Matije Gupca, 3. rujna oko 19 sati policijski službenici policijske uprave međimurske locirali su i uočili posječeni nasad indijske konoplje, te su u blizini zatekli 38-godišnjaka iz Vularije, a pregledom šireg mjesta događaja pronađeno je 14 komada posječenih stabljika indijske konoplje.

Muškarac je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje. Pretragom doma i drugih prostorija u Vulariji, koje koristiti počinitelj, on je prije početka pretrage dragovoljno predao osušeni snop lišća biljke indijske konoplje težine 26,3 grama.

Također, temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga stana i drugih prostorija u Vulariji, koje koristi 35-godišnjak iz Vularije. Prije početka pretrage muškarac je dragovoljno predao ukupno 166 komada sjemenki indijske konoplje, 0,2 grama opojne droge marihuana, 1 tabletu ecstasy, digitalnu vagu za precizno mjerenje mase, te 5 komada vježbovnih metaka za M-57, 2 komada projektila vježbovnog metka M-97, 1 komad streljiva call. 14,5 mm i 6 komada call. 7,62×39 mm.

Muškarac je također uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je utvrđeno da su dvojica počinitelja postigli prethodni dogovor da će 38-godišnjak za nedefiniranu naknadu uzgojiti indijsku konoplju dok mi je 35-godišnjak predao 15 stabljika visine 20 cm koje je zasadio, te povremeno obilazio i nadzirao rast.

Počinitelji su uhićeni i uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu, gdje im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

U Čakvcu iz auta ukrao prijenosno računalo, a u Palovcu krali metalne predmete

U Čakovcu, u Novoj ulici, 3. rujna od 13.40 do 14, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju ženske osobe i iz otključanog osobnog automobila otuđio prijenosno računalo sa pripadajućom torbom.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.   

U Palovcu, u Glavnoj ulici, u razdoblju od 20. kolovoza do 3. rujna,  nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta kuće otuđio drljaču, dijelove ručnog krunjača za kukuruz i razne metalne predmete (lance,  cijevi  i dr.).

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kazneno djelo počinila dvojica maloljetnika iz Piškorovca. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu.

Tri nesreće u prometu

U Čakovcu, u ulici Tome Masaryka, 3. rujna oko 9.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač teretnog automobila, 45-godišnjak iz Ivanovca, obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom, zbog čega je udario u 75-godišnjeg pješaka iz Novog Sela Rok koji je prelazio pješački prijelaz gurajući bicikl.

U Županijskoj bolnici Čakovec ozlijeđenom pješaku pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je zadobilo teške tjelesne ozljede opasne po život pa je zadržan na liječenju. Protiv 45-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Vulariji, u Dravskoj ulici, 3. rujna oko 15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač bicikla, 33-godišnjak iz Vularije, nepažljivo obilazio djelomično na kolnik parkirani osobni automobil, a da se nije uvjerio da to može na siguran način, zbog čega je biciklom udario u vanjsko ogledalo vozila te se prevrnuo na kolnik.

U Županijskoj bolnici Čakovec vozač bicikla naknadno je zatražio liječničku pomoć, te je utvrđeno da je zadobilo teške tjelesne ozljede pa je zadržan na liječenju. Slijedi posebno  izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

U Čakovcu, u pješačkoj zoni kod liječničkih ordinacija Doma zdravlja Čakovec, vozačica bicikla 65-godišnjakinja iz Čakovca krećući se površinom namijenjenom za kretanja pješaka prednjim kotačem bicikla udarila je u bicikl s kojim je 37-godišnjakinja iz Kuršanca. Nakon udara 65-godišnjakinja se prevrnula i pala na tlo.

Vozilom Hitne medicinske pomoći ozlijeđena vozačica prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, te je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede s mogućom prekvalifikacijom u teške tjelesne ozljede. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Kod Lončareva podmetnut požar

U polju zvanom “Đolte”, u blizini naselja Lončarevo, 3. rujna oko 23.30 sati, uslijed propucavanja vodova došlo je do požara na instalacijama visokonaponskom kabla dalekovoda. Inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrdio je da je mogući uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Pregledom  mjesta  događaja pronađene su dvije čahure call. 7,62 x 39 mm. Uslijed oštećenja cijelo naselje bilo je bez električne struje. Kriminalistička  istraživanja su u tijeku te slijedi nadopuna i kvalifikacija događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije