POŽAR NA OTVORENOM PROSTORU

POŽAR KOD SITNICA Gorjelo smeće na površini od stotinjak metara kvadratnih, vatrogasci ugasili požar

Na mjesto događaja upućeni su pripadnici DVD-a Grada Mursko Središće koji su požar ugasili

U ponedjeljak, 10. lipnja oko 20:30 sati nedaleko Sitnica, na parceli vlasništvo 43-godišnjaka, nepoznati počinitelj zapalio je smeće na površini od stotinjak metara kvadratnih. Na mjesto događaja upućeni su pripadnici DVD-a Grada Mursko Središće, koji su požar ugasili.

U požaru nije nastala materijalna šteta, niti je prijetila opasnost po ljudske živote, odnosno imovinu većeg opsega. O događaju je izviješteno komunalno redarstvo Grada Murskog Središća.

– Upozoravamo sve žitelje Međimurske županije da je u razdoblju od 2. svibnja do 1. listopada na snazi Odluka o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe te loženje vatre u šumama i blizini šume.

Odluka se ne odnosi na organizirano spaljivanje te na loženje uskrsne vatre, koje mora biti organizirano kako je to propisano člankom 17. Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije. Savjesnim ponašanjem i brigom za okoliš smanjit ćemo mogućnost izbijanja požara koji bi mogli imati i tragične posljedice – kažu iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije