HOROR PRIČA IZ PALOVCA

MISTERIJ DUG 19 GODINA ‘Smiljana je oduvijek bila čudna, imala je velikih problema u srednjoj školi’

– Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. No pišu se velike laži o tome da je isključena struja i da je počelo smrdjeti i slično. To nije istina. Svašta se sad govori u selu - kazao je Ivica Srnec, suprug uhićene Smiljane,

Iako službeno još nije potvrđen identitet žene pronađene u zamrzivaču obiteljske kuće u Novoj ulici u međimurskom selu Palovcu, policija je uhitila Smiljanu Srnec (45), sestru Jasmine Dominić koja se vodi kao nestala od kolovoza 2000. godine. Jasminino je tijelo pronađeno u zamrzivaču u subotu oko podneva, nakon čega je u Policijskoj upravi međimurskoj nastala uzbuna.

>> MJEŠTANI PREISPITUJU MOTIV Svađa oko dečka ili imovine razlog stravičnog zločina u Palovcu?

Sve je upućivalo na to da je razriješen misterij star gotovo 19 godina. Smiljana je danas u prostorijama PU međimurske u Čakovcu ispitana u svojstvu osumnjičenice za ubojstvo tri godine mlađe sestre.

Čekaju da se otopi škrinja

– Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. No pišu se velike laži o tome da je isključena struja i da je počelo smrdjeti i slično. To nije istina. Svašta se sad govori u selu. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi – kazao nam je danas popodne Ivica Srnec, suprug uhićene Smiljane, i odbio daljnji razgovor. Potvrdio je samo da je njegova supruga još u policiji.

Ni policija danas nije otkrivala detalje kako ne bi ugrozila istragu jednog od najčudnijih kriminalističkih slučajeva. A pitanja je mnogo: kako to da nitko gotovo 19 godina nije pronašao tijelo u zamrzivaču u hodniku? Je li policija tijekom potrage za nestalom Jasminom “pročešljala” kuću? Kako to da je njezin nestanak prijavljen tek 16. kolovoza 2005., a kao nestala se vodi od kolovoza 2000. godine?

– Od datuma saznanja da je Jasmina Dominić nestala obavljene su opsežne kriminalističke radnje u svrhu traženja i kompletnu kronologiju ćemo vam dostaviti, sa svim onim što smo radili i što nismo radili. Morate nas razumjeti, moramo pričekati obdukciju, utvrditi identitet, uzrok smrti i uzeti izjave još nekih potencijalnih svjedoka – kazao je danas načelnik PU međimurske Ivan Sokač.

Nije želio potvrditi ili opovrgnuti da je tijelo pronašao zaručnik najstarije Smiljanine kćeri, kao ni to je li tijelo bilo razrezano na dijelove. – Zamrzivač se još nije do kraja otopio – rekao je Sokač. – Obavili smo razgovor s više osoba, a uhićena je jedna osoba – dodao je.

Sutra bi trebali biti poznati rezultati obdukcije. Na pitanje kako to da je Zavod za hitnu medicinu prvi stigao u kuću, načelnik je kazao da je policijski Operativno-komunikacijski centar dobio dojavu (ne žele otkriti od koga) gotovo istovremeno, no službeno ju je prvi dobio Zavod.

– Tko je pronašao tijelo? To je jako bitno za istragu, ne mogu vam to reći, ni tko ga je pronašao, kad ga pronašao, kad je dojavio, koliko je vremena prošlo… – rekao je Sokač i napomenuo da je policija nakon prijave nestanka 2005. provela opsežne radnje u blizini kuće, oko nje, u dvorištu… – Sve informacije, sumnje i ideje koje smo imali detaljno smo istražili – tvrdi.

Policija je navodno imala određene sumnje u nekog od članova obitelji, bili su i u kontaktu s uhićenom, ali nije bilo materijalnih dokaza. U poslijepodnevnim satima jučer se priopćenjem oglasio i DORH navodeći da “postoje osnovane sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku u prizemlju obiteljske kuće u mjestu Palovec.”

Osim obdukcije, tužiteljstvo traži i vještačenje DNK, kao i ostala potrebna vještačenja te provođenje daljnjih izvida. Jučer je iz dimnjaka kuće u kojoj je pronađeno tijelo u hladnjaku izlazio dim, no nitko od ukućana nije izlazio. Jasminina i Smiljanina majka Katarina radi u Njemačkoj kao kuharica, a otac Martin prije nekoliko je godina umro. U obiteljskoj kući u Novoj ulici ostali su živjeti Smiljana sa suprugom i trima kćerima, a nedavno se doselio i dečko najstarije kćeri.

– Ostavite nas na miru! Javite se policiji – dobacio je mladi par koji se jučer oko 11 sati dovezao kući. Prema nepotvrđenim informacijama, mladić je i pronašao tijelo u zamrzivaču ispod stepenica. I dok obitelj odbija davati izjave, u ulici se naveliko komentirao nezapamćeni zločin.

Nepoznat motiv

– Svašta se govorilo, da je ubijena, da je zakopana tu negdje, da je otišla preko granice – kaže mještanin koji je samo potvrdio ono što se u selu godinama šuškalo – da se Jasmini nešto moralo dogoditi, da nije samo tako nestala.

– Martin se hitil u alkohol i dobil rak pluća. Radil sam u toj kući, žbukali smo zid. Bilo je to prije 12 godina, već je valjda bila u škrinji. Majka joj dolazi iz Njemačke, ali jako rijetko. Šalje novac. Smiljanin suprug je jako dobar dečko. Žal mi ga je. Smiljana je radila kao konobarica jedno vrijeme – kazao je.

O motivu se može samo nagađati, je li to bio sukob sestara oko dečka ili nešto drugo. – Sve je bilo u redu u toj obitelji, koliko znamo. Tata i mama su radili, puce su bile doma – kaže susjeda. O Jasmini znaju da je bila odlična učenica, da je otišla na studij u Zagreb i potom nestala, a o Smiljani da je imala velikih problema u srednjoj školi. Bila je oduvijek čudna, kažu.

Prema kazivanju mještana, zamrzivač u koji je bio utrpano tijelo 166 centimetara visoke žene bio je zatrpan raznim predmetima i nije se koristio, no bio je priključen na struju. Treba razjasniti je li još netko osim Smiljane znao što se gotovo 19 godina krilo u zamrzivaču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije