MALA SUBOTICA Mladića (20) pronašli u kupaonici, otrovao se plinom

U utorak, 3. travnja oko 21.30 sati na području općine Male Subotice, u kupaonici obiteljske kuće, 20-godišnjaku je pozlilo te je pronađen po ukućanima.

– Vozilom hitne medicinske pomoći 20-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je nastupilo trovanje ugljičnim monoksidom te je zadržan na liječenju, dok ozljede nisu okvalificirane – kažu u policiji.

Na mjesto događaja su izašli djelatnici ‘Međimurje plina’ koji su zatvorili dovod plina te će se tijekom srijede, 4. travnja izvršiti dodatna ispitivanja.

– Kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Barem jednom godišnje potrebno je obaviti redoviti pregled od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Skrećemo pozornost građanima ukoliko u prostoriji osjete kiselkasti miris potrebno je odmah isključiti dovod plina te o tome izvijestiti nadležnog distributera. – poručuju iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije