PRESUDA Umirovljenici 6 mjeseci zatvora jer je prijateljicama prodala duhan

Koprivnička umirovljenica u dobi od 69 godina ekspresno je osuđena na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je skroman kućni budžet s mirovinom od samo 2000 kuna odlučila podebljati prodajom duhana. Nema nikakvu imovinu koju bi mogla prodati pa se čini kako baš i nije imala previše izbora nego se upustiti u nelegalne aktivnosti.

Siromašna umirovljenica imena Biba, prema presudi, prije dvije je godine u nekoliko navrata od nepoznate osobe na crno kupila nekoliko kilograma duhana te ga preprodavala, uglavnom poznanicama pušačicama kojima su cigarete na kiosku zbog cijene vjerojatno nedosanjan san. Tako je Svjetlani u nekoliko navrata prodala duhana za 720 kuna, Đurđi za 200 kuna, a Božici ukupno za 420 kuna, piše Podravski.hr.

Osim kazne zatvora, sudac Općinskog suda u Koprivnici gospođi je Bibi odrezao i kaznu od 1340 kuna koju mora uplatiti u državni proračun. Sud je naložio da joj policija vrati oduzete predmete: “Bijelu kovertu HEP s ispisanim dugovima i 2500 kuna te smeđi kožni novčanik na preklop sa ukupnim novčanim iznosom od 4640 kuna, papirićima s ispisanim dugovima i novčanim iznosima”.

Trajno su joj pak oduzeti “bijela kartonska kutija ispunjena sitno rezanim duhanom ukupne težine 175 grama i ručnom punilicom filtera, prozirna vrećica ispunjena sitno rezanim duhanom ukupne težine 996 grama, prozirna vrećica ispunjena sitno rezanim duhanom ukupne težine 993 grama i digitalna vaga”.

Umirovljenica Biba, inače neosuđivana i bez mrlje u kaznenoj i prekršajnoj evidenciji, priznala je u cijelosti počinjenje kaznenog djela, a tijekom cijelog kaznenog postupka branila se šutnjom. Prihvatila je sve prijedloge Državnog odvjetništva, pa i one o sankcijama. Zbog toga je presuda automatski postala pravomoćna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije