PROSTITUCIJA među konobaricama: Među klijentima i Međimurci

Muškarac (52) iz Koprivnice, koji je sredinom srpnja završio u istražnom zatvoru zbog podvođenja svoje 28-godišnje djevojke, na sudu će prema optužnici odgovarati za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Potvrdili su nam to iz policije nakon što su koprivničkom Gradskom vijeću poslali ocjenu stanja sigurnosti za grad Koprivnicu u prošloj godini. Od svih iznesenih brojki, u oči jednostavno ‘bode’ 11 djela prostitucije, piše Podravski.hr.

Kratkom provjerom, policijski glasnogovornik Dražen Laljek potvrdio je kako svih 11 kaznenih djela potječe iz istog kaznenog predmeta koprivničke policije koji su operativno završili u srpnju prošle godine. Drugim riječima, djevojka koju je 52-godišnjak bez prisile podvodio, imala je 11 klijenata. Barem su ih toliko koprivnički policajci otkrili temeljem praćenja, snimanja razgovora i drugih mjera poduzetih tijekom kriminalističkog istraživanja.

Da je optužnica protiv 52-godišnjaka podignuta i potvrđena potvrdili su i u tužiteljstvu, tako da će optuženi 52-godišnjak uskoro pred koprivničkim Općinskim sudom braniti optužbe za kaznena djela koja bi ga mogla stajati od šest mjeseci do pet godina iza rešetaka. Da su tijekom istrage policijski istražitelji utvrdili kako je muškarac silio djevojku na prostituciju, raspon kazne mogao bi biti znatno veći, do 10 godina zatvora.

No, nikakve prisile prema toj djevojci nisu našli. Ona je dobrovoljno pružala spolne usluge brojnim muškarcima i novac predavala svom partneru. Tijekom izvida utvrđeno je kako je novac trošio na kocku. U ovoj priči značajno je kako tužitelji još uvijek nisu odlučili što će u pravnom smislu učiniti s djevojkom. Iako je trebala odmah biti prekršajno prijavljena zbog pružanja seksualnih usluga, to još uvijek nije učinjeno. U policiji su kazali da oni kod takvih kaznenih djela, u kojima dio podliježe i prekršajnoj odgovornosti, sami ne poduzimaju ništa, već odluku isključivo prepuštaju tužiteljima, javlja RTL.

U tužiteljstvu će pak vrlo vjerojatno kalkulirati zato što su i sami svjesni kako sam tijek suđenja može biti vrlo neizvjestan. Tako će odluku o pokretanju postupka protiv prostitutke donijeti tek dok će vidjeti kako će suđenje završiti. Suđenje koje će vrlo skoro biti pred nama bit će vrlo zanimljivo ako tužitelji predlože, a sud prihvati, svih poznatih 11 klijenata s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Riječ je o pretežito imućnim poduzetnicima starijim od 50 godina.

Sam službeni dio istrage do podizanja optužnice protekao je ‘glatko’, no vrlo je zanimljivo bilo tijekom državnodvjetničkih izvida i obavijesnih razgovora policije. Ispitani su svi poznati klijenti, a provjeravalo se ima li još prostitutki u Koprivnici.

Tako je neslužbeno došlo kako je uhićena djevojka navela imena nekoliko djevojaka koje je istinito, ili pak iz čiste obijesti optužila da se bave najstarijim zanatom. Nakon toga i te su djevojke pozivane na policiju kako bi dale svoj iskaz i kako bi policajci provjerili ima li istine u cijeloj priči. Uhićena je djevojka neko vrijeme radila u jednom koprivničkom kafiću, a navodno je optužila još neke djevojke iz tog, ali i ‘frendice’ iz drugog kafića gdje je počesto zalazila, a koji je dulje vrijeme na glasu da se u njemu skupljaju nemoralne žene.

Slučajno ili ne, taj je drugi kafić nedugo nakon izbijanja afere prestao raditi, tako da se taj krak priče više niti ne može do kraja istražiti iako je sumnja i dalje ostala, piše Podravski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije