ŠOKANTAN SLUČAJ Devet sati čekala na pregled, pa umrla čim je došla kući!

Nakon samo 10 minuta, poslana je kući, a da joj liječnik nije dao nikakvu terapiju. Odmah nakon što se sa suprugom vratila kući, srušila se i preminula

Nakon što se požalila na srčane tegobe, obiteljski liječnik iz Križevaca je 75-godišnju Nadu Petrić uputio u koprivničku Hitnu. Na prijem u Hitnoj je čekala od 18 sati, kada je došla u Opću bolnicu ‘Dr. Tomislav Bardek’, pa sve do ponoći. Na pregled je konačno primljena u 2:50. Nakon samo 10 minuta, poslana je kući, a da joj liječnik nije dao nikakvu terapiju. Odmah nakon što se sa suprugom vratila kući, srušila se i preminula, piše Podravski.hr.

Zbog svega je pokrenuta i interna istraga u bolnici.

“Na zahtjev ravnatelja, dr. Mate Devčića, proveden je izvanredni unutarnji nadzor na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. Analiza čitavog slijeda navedenog događaja uključivala je uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju pacijentice te analizu očitovanja voditeljice Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, odjelnog liječnika koji je pacijenticu primio, kao i analizu očitovanja medicinskih sestara koje su kao trijažne sestre pacijenticu zaprimile i odvele na pregled, javlja RTL.

Prema zaključcima imenovanog Tima za izvanredni unutarnji nadzor, uzevši u obzir sve navedeno, sukladno trenutno važećim medicinskim smjernicama i pravilnicima, greške u liječenju i postupanju sa pacijenticom N.P. (75) tijekom njenog boravka u Općoj bolnici nisu nađene”, priopćila je bolnica.

Dr. Devčić je izrazio sućut članovima obitelji “radi tužnog događaja iznenadne smrti člana obitelji.”

No u prioćenju se i dalje ne pojašnjava kako je moguće da je starija pacijentica koja se žalila na srčane tegobe na prijem čekala čitavih šest sati i još gotovo tri na pregled.

“Da su joj barem tamo nešto dali. Pa, ljudi moji, i plivadon je nekakav lijek. Poručio bih liječnicima da mi je jasno da nekad nema spasa, ali kako znati ako ne pokušaju? A u Nadinu slučaju, čini mi se, nisu ni pokušali”, rekao je neutješni suprug za Podravski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije