ZASTUPNIK iz Čakovca i direktor iz Zagreba utajili 18 milijuna kuna poreza

Dvojica muškaraca, zastupnik (60) jedne tvrtke iz Čakovca i direktor (53) jedne tvrtke iz Zagreba, osumnjičeni su da su raznim malverzacijama vezanim uz rabljene automobile, utajili čak 18 milijuna poreza te si za sebe nepripadno pribavili više od 100 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu objavilo je da su donijeli rješenje o provođenju istrage protiv dvojice spomenutih muškaraca te jednog trgovačkog društva iz Čakovca zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza, pranja novca, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenja službenih i poslovnih isprava.

Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o niti jednoj većoj i poznatijoj auto kući iz Čakovca.

Prvookrivljeni muškarac (60) je u razdoblju od siječnja 2013. do svibnja 2014. godine, kao osoba kojoj je ovlaštena osoba tvrtke iz Čakovca dala punomoć da zastupa spomenutu tvrtku kao zastupnik, dogovorio i realizirao nabavu više rabljenih automobila iz Češke, Italije i Njemačke ukupne vrijednosti više od 14 milijuna kuna.

Spomenuti međutim, vezano uz taj ali i druge poslove tvrtke, u tom razdoblju nije obračunao i iskazao porezne obveze tvrtke po više osnova te je na taj način izbjegao platiti porezne obveze tvrtke u visini od gotovo 18 milijuna kuna.

Osnovano se sumnja i da je s ciljem prikrivanja utaje poreza, s direktorom (53) tvrtke iz Zagreba, dogovorio da u poslovnim knjigama evidentiraju fiktivne ulazne račune i račune za isporuku građevinskog materijala.

Te račune je direktor tvrtke iz Zagreba platio tvrtki iz Čakovca iako je znao da roba nije isporučena. Zastupnik tvrtke iz Čakovca je zatim podigao uplaćeni novac i jedan dio zadržao za sebe, a ostatak predao direktoru tvrtke iz Zagreba te su se obojica na taj način nepripadno okoristili za više od 100 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije