13 OZLIJEĐENIH Čak 15 nesreća na međimurskim cestama

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, od čega šest s ozlijeđenim osobama i devet s nastalom materijalnom štetom.

>>> FOTO Dvije teško i dvije osobe lakše ozlijeđene u teškoj nesreći u Pušćinama
>>> FOTO Pijan sletio s ceste i udario u betonsko raspelo
>>> VIDEO I FOTO Alkohol i oduzimanje prednosti uzroci nesreće u Maloj Subotici

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 31-godišnji vozač osobnog automobila, putnici u osobnim automobilima (maloljetnik i 21-godišnjak) te maloljetni vozač bicikla.

U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u Maloj Subotici (22. prosinca oko 19.50 sati) i na državnoj cesti između Pušćina i Gornjeg Kuršanca (23. prosinca oko 1.10 sati), u kojima je sudjelovalo devet osoba, ozljede će biti naknadno okvalificirane.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina – sedam prometnih nesreća, nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće, vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – tri prometne nesreće i nalet na životinju – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod pet vozača osobnih automobila, a najviša u koncentraciji od 1,72 promila izmjerena je kod 36-godišnjeg vozača, sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 14,45 sati na kolniku lokalne ceste između Trnovca i Macinca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije