PRIJEVARA Navodnom liječniku iz Amerike uplatila čak 40.000 kuna!

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u utorak, 7. studenog, zaprimili prijavu žene starosti 50 godina iz Varaždina. Kako je izvijestila policija, nju je tijekom proteklih mjeseci prevarila osoba koju je upoznala putem društvene mreže.

S njom je stupila u kontakt tijekom listopada prošle godine, a osoba se predstavila kao liječnik iz SAD-a.

Do kolovoza ove godine on je u više navrata zatražio da mu uplati različite novčane iznose, putem jedne svjetske tvrtke za organizaciju prijenosa gotovog novca, na račun njoj nepoznate osobe u Nigeriji. Razlog uplate bilo je liječenje navodno bolesnog sina, kao i otvaranje liječničke ordinacije u Hrvatskoj.

Oštećena je žena putem bankovnih transakcija ukupno uplatila iznos od četrdesetak tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja policijski službenici podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevare te nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela, izvijestila je policija.

– Ovim putem skrećemo pozornost građanima na oprez zbog Nigerijskih prijevara. Takve prijevare su se pojavile početkom 90-ih godina, općenito prijevara nastoji uvjeriti žrtve da uplate male svote koje bi s vremenom dale višestruki dobitak.

Obično u poruci piše da osoba visokog političkog ili ekonomskog statusa treba iznijeti iz zemlje ili otključati račun koji sadrži velike količine novca ili su obaviješteni da su postali nasljednici vrijedne imovine i novčanog dobitka od nekog daljnjeg rođaka.

Ako žrtva nasjedne na takvu prijevaru, od nje se traži da uplati određenu količinu novca koju navodni posjednik novca u tom trenutku ne posjeduje. Žrtve se uz obećanje o bogatoj proviziji moli da pošalju novac ili da čak dođu u Nigeriju – dodala je policija izvješćujući o ovome slučaju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije