S NOŽEVIMA NA SUSJEDA Pokušaj ubojstva u Železnoj Gori

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 67-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva.

>>> POKUŠAJ UBOJSTVA U Železnoj Gori 66-godišnjak s dva noža napao susjeda

Okrivljenika se tereti da je 14. kolovoza 2017. u Železnoj Gori, u dvorištu kuće oštećenika, u stanju neubrojivosti, nesposoban shvatiti značenje svojeg djelovanja i upravljati svojim postupcima, držeći u svakoj ruci po jedan nož nasrnuo na oštećenika s ciljem da ga usmrti te s oba noža više puta zamahnuo prema njegovom prsnom košu, vratu i glavi.

Oštećenik mu je uspio nogom izbiti jedan nož iz ruke, a ubode drugim nožem oštećenik je izbjegao braneći se rukom, pa mu je okrivljenik nanio tešku tjelesnu ozljedu (presječeni mišić lijeve šake). Daljnji napad okrivljenika spriječio je oštećenik zajedno sa svojim sinom koji je tada naišao, tako da su savladali okrivljenika i zadržali ga do dolaska policije.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se odredi istražni zatvor zbog vjerojatnosti da bi uslijed težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo, odnosno da bude upućen u nadležnu ustanovu.

O ovom nemilom događaju javila je i PU međimurska.

– S noževima u rukama nasrnuo je na 60-godišnjeg susjeda u trenutku kada je izlazio iz automobila parkiranog u svom dvorištu.

Nakon toga osumnjičeni je pobjegao u svoje dvorište, gdje su ga sustigli napadnuti susjed i njegov 32-godišnji sin.

U tom trenutku osumnjičeni je iz stražnjeg džepa hlača pokušao izvaditi još jedan nož, ali su ga otac i sin uspjeli svladati te zadržati do dolaska policijske ophodnje – priopćili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije