MLADIĆ IZ PARAGA u zatvoru – ugrizao policajca i prijetio im smrću

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon ispitivanja uhićenog 21-godišnjaka, donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe, napada na službenu osobu i prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik između 12. i 15. rujna 2017. u Trnovcu, nasilno otvorio zaključana ulazna vrata obiteljske kuće iz koje je uzeo i za sebe zadržao hladnjak, tri stola, sedam stolica i više komada raznog posuđa (u vrijednosti oko dvije tisuće kuna).

Osnovano se sumnja i da je 15. rujna 2017., kad su mu policijski službenici rekli da mora poći s njima u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinio opisano kazneno djelo teške krađe, šakom pokušao udariti policijskog službenika, no u tome je bio spriječen, a potom je ugrizao policijskog službenika za palac desne ruke.

Nakon što su policijski službenici svladali okrivljenikov fizički otpor, tereti ga se da im je rekao kako će ih ubiti kad bude pušten na slobodu – kažu u DORH-u.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

O ovom nemilom događaju javila je i PU međimurska.

– U petak, 15. rujna u 16 sati i 30 minuta na ulici u Paragu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pokušali su privesti na kriminalističko istraživanje 21-godišnjeg osumnjičenika za prethodno opisanu provalu. U jednom trenutku osumnjičeni je krenuo prema službenicima te jednog od njih pokušao udariti rukom.

Policijski službenik uspio je odbiti napad, a potom je uz pomoć kolege svladao napadača. Prilikom vezivanja napadača sredstvima za vezivanje tzv. “lisicama”, ugrizao je policijskog službenika za palac desne ruke te ga lakše ozlijedio – javljaju iz policije.

Napadač je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Prilikom privođenja policijskim službenicima prijetio je smrću.

Tijekom istraživanja od osumnjičenika oduzeti su predmeti koje je ukrao iz obiteljske kuće te su vraćeni vlasnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije