FOTO Gorjelo krovište gospodarske zgrade u Svetoj Mariji

Nakon požara koji je u ponedjeljak planuo u upravnoj zgradi Vajde, gotovo u isto vrijeme došlo je do požara gospodarske zgrade u Svetoj Mariji.

‘Dana 28. kolovoza 2017. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Marija zaprimilo je telefonski poziv u 17.12 sati od mještanina Svete Marije iz Ulice braće Radića 26 da je počeo gorjeti krov na gospodarskoj zgradi.

Petero članova DVD-a Sveta Marija je u roku 10 minuta izašlo s navalnim vozilom na intervenciju. Dolaskom na mjesto događaja uvidjeli smo da se iz krovišta gospodarske zgrade jako dimi.

Krovište je bilo pokriveno limom pa vatra nije mogla prodrijeti ispod krova na otvoreno te nam je gašenje požara bilo otežano. Prvo smo morali skinuti limeni pokrov kako bi požar ugasili i napraviti izdimljenje unutrašnjeg prostora jer je ispod strop zatvoren s gips pločama, a krovište podaskano daskama.

Kod gašenja smo upotrijebili ručne alate te motornu pilu i raskopali dio krova zahvaćenog požarom te sanirali požarište. Uzrok požara po mojoj procijeni je neispravno postavljeni metalni dimnjak bez ikakve zaštite u plaštu cijevi dimnjaka te je svoju toplinu prenio na drvenu gredu krovišta. Vlasnik je na sreću s obitelji bio kod kuće te je pravovremeno uzbunio naše društvo. Intervencija završena u 18.30 sati.’

Ovo je pisano izvješće s intervencije koje nam je podastro zapovjednik DVD-a Sveta Marija Andreas Lisjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije