SLUČAJ NESTALE SVINJE Novi direktor prokazane tvrtke: ‘I ja sam žrtva!’

Tvrtki Vajda dosad je vraćeno 195 svinja, a za 500-tinjak se još traga. Damir Tomić tvrdi da nikada nije vidio ni farmu ni svinje.

Klupko oko 723 svinje tvrtke Vajda, koje su prije dva tjedna nestale s farme tvrtke Eko Farma Ves u Desnoj Martinskoj Vesi, polako se raspetljava. Dosad je locirano 195 svinja u Markušici i Beketincima koje je Mile G. kupio za 200.000 kuna od prijašnjeg vlasnika Eko Farme Ves Igora Vukovića.

>>> VIDEO Pronađene svinje ukradene čakovečkoj Vajdi

>>> ŠOK U VAJDI IZ ČAKOVCA ‘Nestala su nam 723 odojka!’

Prevarant Vuković, koji je ciljano prebacio svoju tvrtku u zadnji čas na Damira Tomića, i dalje je u bijegu, a novopečeni vlasnik Tomić, koji se nalazi u Njemačkoj, za Jutarnji list tvrdi: ‘Nisam prevarant, nego sam žrtva!’, piše Jutarnji.hr.

– Ne bježim od zakona, ali znajte, Vuković je i mene prevario! Vidio sam ga dva puta u životu kad smo potpisivali ugovore o preuzimanju te firme! Čim sam vidio moje ime u medijima kao direktora tvrtke koja je prevarila Vajdu, poludio sam! Živim i radim u Njemačkoj, a krajem lipnja sam došao na dva tjedna na godišnji u Hrvatsku.

Prijatelj me spojio sa Željkom Jakušićem iz Zlatar Bistrice koji poznaje Vukovića i čija sestra pravnica nam je kasnije i sređivala papire. Naime, Jakušić mi je rekao da Vuković ima firmu koja mu više ne treba, a kako sam ja htio kupiti ili preuzeti neku uhodanu tvrtku bez dugova, pristao sam.

Otišli smo kod javne bilježnice koja je imala pripremljene papire, a ja sam ih samo potpisao. Podvalili su mi i neki papir za tovljenje svinja, uz obrazloženje da je to već ranije dogovoreno i čisto. Nakon što sam s Jakušićem na Trgovačkom sudu preuzeo rješenje, rekao mi je da odem opet do javne bilježnice potpisati nešto za prijepis neke štale, šume, livade, kuće… s Eko Farme na Element blok koju je vodila žena iz Bosne, Gordana Kolundžija – govori nam Tomić i dodaje da je ‘Vuković kod bilježnika imao nevažeću osobnu iskaznicu pa je umjesto njega, kao garanciju, potpis stavio neki drugi čovjek’.

S Element blokom Tomić je potpisao kupoprodajni ugovor na 100.000 kuna, a Kolundžija je, sudeći prema poslovnim potezima, s Vukovićem bila direktorica druge tvrtke, Drvoproizvod Vuković.

Više pročitajte na Jutarnji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije