ISTRAGA Ignorirao regulaciju prometne mladeži pa skrivio smrt 49-godišnjaka?

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 2. kolovoza donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila 1. srpnja na križanju Međimurska i Koprivničke ulice u Varaždinu, a pritom je smrtno stradao 49-godišnjak iz Pušćina.

> TEŠKA NESREĆA Muškarac poginuo u sudaru motora i osobnog automobila

Prema riječima Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je 57-godišnjak upravljao osobnim automobilom i, dolaskom do raskrižja na kojem je prometom upravljala pripadnica prometne jedinice mladeži, bez zaustavljanja produžio vožnju kroz raskrižje, iako je bio dužan zaustaviti vozilo jer mu je pripadnica prometne jedinice mladeži licem bila okrenuta prema njegovom vozilu s vodoravno ispruženim rukama.

Okrivljenik je prednjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio mopeda kojim je upravljao oštećenik pravilno prolazeći kroz raskrižje, pa je oštećenik uslijed udarca zadobio višestruke prijelome lubanje i preminuo na mjestu događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije